Studiu. La ce vârstă nasc femeile din România! Creștere uriașă a numărului celor care devin mame la o vârstă înaintată

Silviu Ghering    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/03/2019, 09:35
Studiu. La ce vârstă nasc femeile din România! Creștere uriașă a numărului celor care devin mame la o vârstă înaintată GALERIE FOTO
Studiu realizat în România. Din ce în ce mai multe femei aleg să devină mame la peste 35 de ani.

Un studiu realizat recent arată că femeile din România aleg să devină mame din ce în ce mai târziu. Se pare că în ultimii 17 ani, numărul femeilor care devin mame după 35 de ani a crescut mai mult decât îngrijorător, de nu mai puțin de 6 ori! De asemenea, medicii au specificat că femeile însărcinate aleg din ce în ce mai mult să aducă pe lume copii printr-o operație de cezariană și nu printr-o nașterea naturală.  “Vorbim aici de experienţă de viaţă, de calmitatea cu care sunt crescuţi, sunt copii care dezvoltă un ataşament securizant. Nu împrumuta din comportamentul agitat al mamei tinere”, a afirmat psihologul Adriana Petrescu.

Femeile din România aleg să devină mame din ce în ce mai târziu!

Cifrele arată că în România, din ce în ce mai multe femei aleg să devină mame la peste 35 de ani, astfel că așteaptă să se pună pe picioare din ce în ce mai mult înainte de a-și întemeia o familie. În acest context, studiul arată că în ultimii 17 ani, numărul acestora a crescut de 6 ori. Din păcate, medicii atrag atenția că riscurile în sarcină cresc odată cu vârsta. Cristina a devenit mamă la 35 de ani și a decis să aducă un copil pe lume după ce s-a simțit extrem de stăpână pe viața ei.

“Am vrut să fac carieră, în primul şi în primul rând, am vrut să fiu pe picioarele mele şi să pot să-i asigur un trai decent copilului”, a declarat Cristina. La rândul ei, mama sa a născut-o pe Cristina la 41 de ani. “Sunt foarte mulţi ani în care ne-am pregătit pentru acest moment şi bineînţeles că putem să-i oferim mult mai mult decât am fi putut acum 15 ani, să zic. Din punct de vedere financiar şi educaţional”, a afirmat mama Cristinei.

 Femeile din România aleg să devină mame la vârste din ce în ce mai înaintate
Femeile din România aleg să devină mame la vârste din ce în ce mai înaintate

4 din 10 românce aleg operația de cezariană

„În România e de bonton să se nască prin cezariană. Vin la doctor şi spun: «Prietena, vecina şi colega au născut prin cezariană, eu de ce să nu o fac? Nu sunt de la ţară, nu vreau să mă doară». Sunt paciente care au idei puţine, dar fixe. În aceste cazuri le îndrum către un medic care este mai deschis spre astfel de cerinţe. Cezariana ar trebui să se facă numai în cazul în care este o indicaţie medicală, nicidecum la cerere”, a declarat medicul ginecolog Radu Lemnete.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×