STB, condiții pentru însoțitorii pensionarilor care circulă gratuit cu transportul public

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
13/02/2019, 12:57
STB, condiții pentru însoțitorii pensionarilor care circulă gratuit cu transportul public GALERIE FOTO
STB a anunțat condițiile pentru însoțitorii pensionarilor care circulă gratuit cu transportul public

Primăria Capitalei, prin STB S.A, a început, din data de 12 februarie 2019, să pună condiții pentru însoțitorii pensionarilor care circulă gratuit cu transportul public. Este vorba despre o procedura care constă în distribuirea unor formulare necesare pentru eliberarea abonamentelor de călătorie destinate oamenilor în etate ce beneficiază de gratuitate pentru călătoria pe mijloacele de transport public.

Potrivit HCGMB 839/2019, persoanele care sunt însoțitoare ale pensionarilor beneficiază de gratuitate pentru călătoria pe mijloacele de transport în comun pe raza Municipiului București. STB anunță că, până la eliberarea cardurilor pentru pensionari, însoțitorii acestora pot circula gratis, cu îndeplinirea cumulativă, de către pensionari, a condițiilor:

STB anunță condițiile pentru însoțitorii pensionarilor care circulă gratuit cu transportul public

  • să aibă vârsta minimă de 63 de ani pentru femei și 65 de ani pentru bărbați
  • să aibă asupra lor documente de călătorie valabile, adică ultimul talon de pensie și cartea de identitate cu domiciliul stabil în București
  • să confirme persoana care îndeplinește sarcina de însoțitor, în imediata sa apropiere
STB, condiții pentru însoțitorii pensionarilor care circulă gratuit cu transportul public
Este vorba despre o procedura care constă în distribuirea unor formulare necesare pentru eliberarea abonamentelor de călătorie

Pensionarii din Capitală vor primi carduri de călătorie, valabile un an, pentru a merge gratuit cu transportul în comun la suprafață. Aceștia sunt obligați să completeze formularul pentru eliberarea abonamentului, ulterior validat de Casa de Pensii de care aparțin, apoi vor intra în posesia cardului.

Schimbări la STB: transport integrat și bilet unic București-Ilfov

De asemenea, se pregătesc schimbări uriașe la STB! Vom avea transport integrat și bilet unic București-Ilfov, iar măsura va intra în vigoare mai repede decât se așteaptă. „Conform celor planificate și aprobate în Adunarea Generală a Asociației, ar trebui ca, până la 31 mai 2019, acest proces privind transportul public de persoane între București și Ilfov și în interiorul județului să fie încheiat și să respecte principiile care au stat la baza creării lui – bilet unic, abonament unic, transport integrat. Pentru că regiunea București – Ilfov trebuie privită ca un areal unic”, a declarat președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petreache.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×