Spitalul Victor Babeș și Institutul Matei Balș au interzis accesul vizitatorilor, în urma creșterii pacienților cu virus gripal

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/01/2019, 16:58
Spitalul Victor Babeș și Institutul Matei Balș au interzis accesul vizitatorilor, în urma creșterii pacienților cu virus gripal
Spitalul Victor Babeș și Matei Balș interzic accesul vizitatorilor din cauza numărului mare de pacienți cu gripă!

Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Capitală a interzis de azi, 14 ianuarie, accesul vizitatorilor. Totul se petrece din cauza numărului mare și în creștere a cazurilor de gripă, conform declarațiilor managerului spitalului, pentru HowNews.ro.

De asemenea, măsura aceasta a mai fost abordată și de Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, a confirmat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, manager al spitalului în cauză. Din păcate, virusul gripal a făcut deja prea multe victime, iar măsurile de siguranță s-au pus în practică.

Spitalele Victor Babeș și Matei Balș au interzis accesul vizitatorilor din cauza virusului gripal

Spitalele Victor Babeș și Matei Balș au luat măsuri în ceea ce privește numărul în creștere al cazurilor de gripă. Managerii ambelor instituții au anunțat că este interzis de azi, 14 ianuarie, ca pacientții să mai fie vizitați. De asemenea, managerul spitalului Victor Babeș a specificat faptul că în spital sunt deja 60 de persoane internate, diagnosticate cu gripă. Medicul Adrian Streiu Cercel, manager al Spitalului de Boli Infecțioase Matei Balș a susținut că numai în ultimele 24 de ore 200 de pacienți cu virusul gripal s-au prezentat, o parte din aceștia rămânând internați, iar cealaltă parte din ei, tratați la domiciliu. ” Din păcate, în acest moment avem patru decese cauzate de virusul gripal: două în Galaţi, unul în Arad şi unul în Târgu Mureş. Nu putem vorbi despre o epidemie la gripă în acest moment.

Accesul interzis vizitatorilor!
Accesul interzis vizitatorilor, din cauza virusului gripal!

Numărul cazurilor de gripă este sub numărul cazurilor din perioada precedentă, din perioada similară a anului trecut. Dar pot să spun că anul acesta vaccinarea antigripală pe grupe de risc a început la 15 septembrie. Am promis că livrăm atunci primele vaccinuri şi am făcut-o. Am suplimentat numărul de doze la 1.300.000 de doze de la 1.000.000 şi acum mai avem în stoc 170.000 de doze. Aş vrea să le mulţumesc public medicilor de familie pentru că s-au implicat în această campanie. Dacă avem 1.100.000 de doze deja făcute, asta înseamnă că s-a muncit”,  a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, la Antena 2.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×