Sorina Pintea, ministrul Sănătății, avertizează: Suntem la un pas de epidemie

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
18/01/2019, 12:58
Sorina Pintea, ministrul Sănătății, avertizează: Suntem la un pas de epidemie GALERIE FOTO
Sorina Pintea, ministrul sănătății, avertizează: Suntem la un pas de epidemie

Au murit 14 persoane din cauza gripei în acest sezon, iar acest lucru a alertat Ministerul Sănătății. Sorina Pintea a anunțat că România este „la un pas de epidemie„. Azi au murit înca 3 persoane, iar autoritățile sunt în alertă. „Ar trebui să evităm zonele aglomerate”, este apelul ministrului sănătății.

„Încă o veste proastă, gripa a mai ucis un pacient, avem 14 oameni decedați din cauza virusului gripal. Suntem la un pas de epidemie, am depășit numărul de cazuri estimat, am avut o săptămână epidemică. Am transmis o informare și ministerului Educației, împreună să monitorizăm numărul de viroze, iar dacă ajung la un nivel periculos se anunță Ministerul Sănătății. Ar trebui să evităm zonele aglomerate”, a spus Sorina Pintea, într-o intervenție la un post de televiziune.

În prag de epidemie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, avertizează: Și adulții ar trebui să stea acasă

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a avertizat că numărul mare de victime făcute de gripă ar putea duce la declararea stării de epidemie în România. Ultima persoană care a decedat din cazua gripei este un bărbat de 71 de ani din Bucureşti, confirmat cu virusul gripal A. Acesta avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal. Dealtfel mare parte din cei care au murit erau din grupele de risc și aveau si alte boli. Gripa a venit pe fondul unui sistem imunitar afectat. Au fost însă și persoane sănătoase, dar care au murit în urma complicațiilor apărute odată cu manifestarea gripei.

14 persoane au murit din cauza gripei în acest an

Ministrul Sorina Pintea a făcut un apel la populație ca în aceste zile să evite pe cât se poate aglomerația. „Și adultii ar trebui sa stea acasa, sa evite locurile aglomerate, sa ne prezentam de urgenta la medicul de familie sau chiar la urgente. Principalele persoane afectate au fost pacienti cu afectiuni oncologice, bolnavi cronic, persoane cu organisme tarate si cu imunitatea scazuta”, a spus ministrul sănătății, Sorina Pintea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×