Sorina Pintea, anunț de ultimă oră privind epidemia de gripă! Cazurile sunt în creștere, bilanțul e îngrijorător

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/02/2019, 13:43
Sorina Pintea, anunț de ultimă oră privind epidemia de gripă! Cazurile sunt în creștere, bilanțul e îngrijorător GALERIE FOTO
Sorina Pintea, despre bilanțul cazurilor din epidemia de gripă

Sorina Pintea a făcut un anunț de-a dreptul îngrijorător despre evoluția epidemiei de gripă. Ministrul Sănătății a declarat că datele Institutului Național de Sănătate Publică arată că nu se poate discuta încă despre o scădere a numărului cazurilor. De asemenea, aceasta a mai anunțat și că au mai fost achiziționate încă 30.000 de doze de vaccin antigripal. Acestea vor fi administrate persoanelor din grupele de risc.

Bilanțul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 98. Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat în cursul zilei de joi că au mai fost confirmate încă 2 decese.  Potrivit sursei citate, ultimele două persoane decedate din cauza virusului gripal au fost: un bărbat din Dombovița, în vârstă de 83 de ani și o tânără de doar 17 ani din Dolj. În ambele cazuri a fost confirmat virusul gripal de tip A. Antecedentele vaccinale în cazul bărbatului nu sunt cunoscute, iar tânăra era fără antecedente.

Sorina Pintea, despre bilanțul îngrijorător al cazurilor de gripă!

Ministrul Sănătății a declarat în cadrul unui post de știri că datele Institutului Național de Sănătate Publică arată că evoluția gripei este îngrijorătoare. „Săptămâna trecută evoluţia gripei a avut un trend crescător, cu o evoluţie naţională. Din păcate, numărul deceselor a ajuns la 98, având peste 3.000 de cazuri de gripă confirmate şi peste 145.000 de cazuri de viroze respiratorii. Datele Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că încă nu putem vorbi despre o descreştere sau un trend descrescător”, a declarat Sorina Pintea la un post de știri, potrivit Observator.

Sorina Pintea, despre bilanțul cazurilor epidemiei de gripă
Sorina Pintea, despre bilanțul cazurilor epidemiei de gripă

„Am achiziţionat încă 30.000 de doze de vaccin, pe care le-am repartizat în judeţe. Până miercuri la prânz erau distribuite în 17 judeţe. (…) Cele 98 de decese au avut în comun un singur lucru – persoane nevaccinate, dar marea majoritate, peste 90, au avut condiţii medicale preexistente”, a specificat Ministrul Sănătății.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×