Sondaj de ultimă oră al CURS! Pe cine ar vota românii azi: PSD, PNL sau partidul Cioloș

Sondaj cu votul românilor făcut de Centrul de Sociologie Urgană și Regională! Pro România este în creștere, USR și partidul lui Cioloș pare, deocamdată, că nu o să aibă parte de câștig. Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1067 de persoane, chiar la domiciliul respondenților, între datele cuprind în perioada 24 noiembrie-9 decembrie.

Eroarea statistică a fost de +/- 3%, privind datele în funcție de vârsta celor intervievați, la un nivel de încredre de 95%. Un caz deosebit a fost în cazul partidului PLUS, pentru că nu este înfăptuit de mult timp, dar a intrat totuși în în clasament, Cu toate acestea, este cotat doar la 5%.

Sondaj CURS! Ce ar vota românii?

Centrul de Sociologie Urbană și Regională a realizat un sondaj, tip Omnibus. Acesta a fost făcut cu ajutorul a nu mai puțin de 1067 persoane, care au fost intervievate la domiciliu. Totul s-a petrecut în perioada dintre 24 noiembrie-9 decembrie. Duminica ce vine vor avea loc din nou alegeri, iar partidul care pare să domine este din nou Partidul Social Democrat cu 33%. Nu chiar la o mare distanță se află Partidul Național Liberal, cu 20%, urmat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților, dar și de Pro România, cu câte 9%. Cele din urmă au rămas Uniunea Salvați România cu 7% și Uniunea Democrată Maghiară din România cu doar 6%. Ultimele de pe listă cu cele mai puține șanse actuale sunt partidul lui Dacian Cioloș, Partidul Libertății, Unității și Solidarității(PLUS) și Partidul Mișcarea Populară, cu doar 5%. Restul partidelor au rămas sub pragul electoral.

Sondaj CURS

Alegeri PSD– Se înregistrează o scădere pentru Partidul Social Democratic, cu toate că sunt la moment în frunte. Problemele interne au dus la o așa răsturnare.
Alegeri Liberari– Descreșterea este într-un ritm lent, dar sigur. Liberalii aveau în mai 25%, în iunie 24%, în septembrie 22%, iar în luna trecut au avut 20%.
Alegeri Pro România– În aprilie abia a cotat 3%, iunie a atins pragul de 5%, în septembrie a crescut la 6%, iar la momentul actual are 9%.
Alegeri USR– Se pare că partidul USR plătește pentru mișcările și deciziile haotice. Abia în noiembrie a ajuns la cota de 7%.
Alegeri PLUS– Dacian Cioloș nu se poate bucura de un posibil câștig. La sfârșitul anului rămâne tot la pragul de 5%.

Taguri: PSDPNLUDMRusr