Site-uri auto din Germania de unde îți poți cumpăra mașină second-hand pot fi un bun ghid pentru a-țo vedea visul împlinit
Site-urile auto din Germania sunt „pâine albă” pentru „foamea” nepotolită a românilor de a-și cumpăra mașină din Deutschland. De ce de acolo? Pentru că, așa ca și în alte domenii, în special în sport, se știe, nu?, „Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt” (traducerea e redundantă…), versurile unui vechi și binecunsocut lied, dar și al unor scandări din peluze, este și în comercializarea autoturismelor second hand, pentru că acestea înflăcărează imaginația mioritică.
Un SAMSAR își dezvăluie secretele! Cum să eviți țepele second-hand prin aceste 11 verificări care îți vor salva muți bani!
Sătui de țepele luate de la concetățenii-samsari care aduc autoturisme rulate din Germania, românașii cu ceva bănuți la teșcherea preferă să meargă ei la fața locului (de parcă nemții – sau, mai nou, emigranții puși pe făcut bani în Germania – nu au și ei escrocii lor!) sau să cumpere de pe site-urile specializate, obligatoriu „Made in Germany”. Și site-urile, și mașinile! Că sunt mai ortomane și-au mașini mai multe, multe și făcute „țais”, ca să zicem așa, pe o nemțească de târg dâmbovițean, parfrazând străvechea noastră mult prea blândă „Mioriță”. Lăsând gluma la o parte, calitatea autoturismelor germane, seriozitatea proverbială a nemților, oferta cu adevărat imensă a parcului auto second hand, provenit din situația materială, prosperă în majoritatea cazurilor, a germanilor, care le permite să-și schimbe mașinile mult, mult mai des și, în consecință la rulaje mult mai mici decât poate Estul Europei, ca să nu ne punem pe noi drept exemplu, toate acestea au dus la nașterea unui adevărat mit despre mașinile socond hand germane.
Un SAMSAR își dezvăluie secretele! Cum să eviți țepele second-hand prin aceste 11 verificări care îți vor salva muți bani!
Așadar, dacă știi germana, dacă ai cunoștințe auto (prin cunoștințe se subînțeleg, în afara celor din „biblioteca” minții personale, și rudele sau prietenii vorbitori ai limbii lui Schweinsteiger, că poate de Goethe n-au auzit atâția români câți țin cu Bayern München…), dacă ai timp și, mai ales, dacă ai bani, iată mai jos o listă cu unele dintre cele mai cunoscute și de încredere site-uri auto din Germania. Ele pot fi un foarte bun început de „afacere”, un cap de pod pentru achiziționarea unui autoturism second hand, dar nu uita că „marfa” cea mai bună este aceea pe care o poți pipăi, cu și fără ghilimele, înainte să scoți banii din cont.
Un SAMSAR își dezvăluie secretele! Cum să eviți țepele second-hand prin aceste 11 verificări care îți vor salva muți bani!
Iată mai jos litsa cu cele mai căutate site-uri auto din Germania
ATENȚIE! Consultarea acestor site-uri nu este decât primul pas spre achiziționarea unui autoturism second hand. Nicio poză sau detaliu tehnic „la rece” nu se compară cu verificarea la fața locului, „pe viu”, a mașinii alese. Angenehme Betrachtung!
Dacă nu ești familiarizați cu limba „nemțească”, este bine să știi măcar un minim de termeni de specialitate în germană ca să te descurci măcar la alegerea site-ului care să te ghideze mai apoi spre mașina multvisată.
Psihologul Alexandru Pleșea a avut o experiență neplăcută în anul 2016, plecat să-și cumpere mașină second hand în Germania. A rămas și fără mașină, și fără bani, umblă și acum prin tribunale să-și apere drepturile de victimă a samsarilor de mașini. Pentru toți curajoșii care vor să-și ia mașină second hand din Germania, chiar după ce au studiat cu atenție ofertele de pe site-urile auto din Germania, Alexandru Pleșea are câteva sfaturi de român pățit.
„Conform statisticilor, media de kilometri a unei maşini folosite în interes personal în Germania este de 14.200 kilometri pe an, conform unor statistici din anul 2013. Dar, în același timp, nu este neobişnuit nici ca o persoană să parcurgă peste 30.000 km pe an cu o maşină. Faceţi calculele şi vedeți că, probabilistic vorbind, sunt destul de puţine şanse ca o maşina veche de 15 ani să aibă «doar» 160.000 de kilometri parcurşi. Așa că aveți mare grijă de unde cumpărați un autoturism second hand” – Paul Danci, inginer auto român stabilit în Germania, care a lucrat ca expert în siguranţa auto pentru mărci ca BMW, Audi sau Volkswagen.
7.941.151 de autoturisme erau înmatriculate în România la 30 iunie 2018, conform Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative
519.869 de mașini second hand au fost înmatriculate în România anul trecut, în 2017
75,6 % dintre mașinile care circulă acum în România au o vechime mai mare de 10 ani
Un SAMSAR își dezvăluie secretele! Cum să eviți țepele second-hand prin aceste 11 verificări care îți vor salva muți bani!