Sfințirea apei de Bobotează: IPS Teodosie se împiedică pe cisternă VIDEO

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/01/2019, 12:03
Sfințirea apei de Bobotează: IPS Teodosie se împiedică pe cisternă VIDEO GALERIE FOTO
Teodosie se împiedică pe scările cisternei cu apă sfințită!

IPS Teodosie s-a împiedicat astăzi pe cisterna în care se afla apa care urma să fie sfințită pentru Bobotează. Din păcate, preotul a tras o sperietură serioasă când a văzut că și-a împleticit icioarele pe scară, astfel că s-a prins puternic de balustrada cisternei, cu mâinile.

Anul acesta, urmează ca 200.000 de sticle de apă sfințită să fie îmbuteliate. După micul incident, IPS Teodosie a continuat slujba și a fost vizibil mai atent la pașii făcuți, conform PRO TV.

Sfințirea apei de Bobotează: IPS Teodosie se împiedică pe scara cisternei

Potrivit declarațiilor lui Teodosie din cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Arhiepiscopal, la finele slujbei de Bobotează 200.000 de sticle de apă sfințită vor ajuge la enoriași. ACestea vor fi inscripționate cu etichete tipărite de Arhiepiscopie. “Anul acesta, sensibili la doleanţele şi necesităţile credincioşilor reuşim, cu ajutorul sponsorilor să, îmbuteliem şi să oferim constănţenilor 200.000 de recipiente de 500 ml, cu Agheasmă Mare, ce va fi sfinţită în cadrul slujbei din Ajunul Bobotezei, de la Catedrala Arhiepiscopală. Vor fi cu 100.000 de recipiente mai mult decât anul trecut”, a declarat acesta.

„De Bobotează începe activitatea publică a Mântuitorului Iisus Hristos. Acum se arată pentru prima dată Sfânta Treime, prin botezul de la apa Iordanului. Credincioşii sunt chemaţi să ia darurile Sale din apa cea sfinţită. Totul se înnoieşte şi devine mai limpede acum, de Bobotează“, a spus episcopul Tomisului, Teodosie. „Agheasma este apa vie, leacul care revigorează trupul şi sufletul. De Bobotează se prăznuieşte sfânta şi dumnezeiasca arătare a Domnului Iisus Hristos. În Ajunul Bobotezei, preoţii au stropit toate casele cu apă sfinţită şi un mănunchi de busuioc, o practică ce poartă noroc. Sărbătoarea este menită să reamintească cele petrecute la apa Iordanului – momentul naşterii spirituale a Mântuitorului. Întrucât în această zi Iisus s-a prezentat pentru prima dată în lume, sărbătoarea se mai numeşte şi Epifanie, Teofanie, Arătarea Domnului sau Descoperirea Cuvântului Întrupat“, a explicat părintele Paul Tudorache.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×