Șeful NATO, Jens Stoltenberg, vine la București! Cine va participa la reuniune

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
17/01/2019, 19:26
Șeful NATO, Jens Stoltenberg, vine la București! Cine va participa la reuniune GALERIE FOTO
Șeful NATO, Jens Stoltenberg, vine la București

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, vine la București! Secretarul general al NATO a confirmat că va fi prezent la Reuniunea informală a miniștrilor Apărării din țările membre ale Uniunii Europene. Întâlnirea va avea loc la București, pe 30 și 31 ianuarie.

La întâlnire va participa și înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini, a anunțat ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș. În data de 30 ianuarie vor avea loc o serie de dezbateri pe o temă de interes comun pentru ONU, NATO şi UE: „Femeile, Pacea și Securitatea.”

Reuniunea informală a miniștrilor Apărării din țările membre ale Uniunii Europene are loc la București
Reuniunea informală a miniștrilor Apărării din țările membre ale Uniunii Europene are loc la București

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, vine la București

„La dezbateri au fost invitaţi să participe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care de altfel a confirmat prezenţa, şi secretarul general adjunct al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix”, a declarat ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș. În cea de-a doua zi vor avea loc „discuţii aprofundate cu privire la stadiul implementării Strategiei Globale a UE pentru Politica Externă şi de Securitate, cu accent pe progresul înregistrat în derularea iniţiativelor din domeniul apărării. De asemenea, vom avea dezbateri şi pe marginea modalităţilor de asigurare a coerenţei diverselor iniţiative din domeniul apărării europene, din perspectiva transpunerii în practică a deciziilor Consiliului UE, precum şi utilizarea instrumentelor optime aflate la dispoziţia Uniunii pentru valorificarea potenţialului inovării şi cercetării tehnologice, în sprijinul forţelor armate ale statelor membre”, a mai spus Gabriel Leș.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×