Ministrul Apărării recunoaște că nu a făcut armata. Mânuiește arma după lecțiile de tir

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
09/01/2019, 12:31
Ministrul Apărării recunoaște că nu a făcut armata. Mânuiește arma după lecțiile de tir GALERIE FOTO
Ministrul Apărării recunoaște că nu a făcut armata

Situație inedită în Guvernul României! Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, recunoaște că nu a făcut armata și susține că a dobândit abilități de mânuire a armelor în urma lecțiilor de tir sportiv. Numai că mânuirea armei este, probabil, printre ultimele lucruri pe care ar trebui să le stăpânească un ministru, fie el și al Apărării.

Gabriel Leș a fost întrebat de un utilizator Facebook ce îl recomandă pentru funcția de ministru al uneia dintre cele mai importante instituții din stat. „E adevărat că n-ați satisfăcut stagiul militar? Cam ce lucru credeți că vă îndreptațește să fiți ministrul Apărării (lăsăți la o parte bazaconia cu cursurile alea ale CNA)? Ați ținut vreodată în mână vreo armă?”, este întrebarea adresată de un utilizator pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Apărării Naționale. „Nu am efectuat stagiul militar dintr-un motiv foarte simplu: eram student. Iar până la terminarea studiilor România trecuse la armată de profesioniști. Cât despre abilitățile de a mânui o armă, cred că rezultatele obținute la concursurile de tir pot sta mărturie”, a fost răspunsul lui Gabriel Leș.

Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale
Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale

Cine este Gabriel Leș, ministrul Apărării care recunoaște că nu a făcut armata

Gabriel Leș are 42 de ani și a deținut funcțiile de consilier local, viceprimar al municipiului Satu Mare, subprefect și director executiv APIA. A mai ocupat funcția de ministru al Apărării în cabinetul Grindeanu, iar înainte a fost fost secretar de stat în Departamentul de Armamente din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (numit în 2015 de către fostul premier Victor Ponta).

Și-a luat licența în Economie, specializarea Marketing la Universitatea de Vest Timişoara și are un masterat în „Managementul financiar contabil şi juridic al firmei.” Mai are un certificat de absolvire a Programului de perfecţionare „Achiziţii publice, concesiuni, contracte”. A absolvit un program de formare pentru a putea ocupa o funcție importantă în stat și s-a specializat în „Securitate şi bună guvernare.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×