Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, despre OUG, la întâlnirea cu Klaus Iohannis: „Îmi fac griji! Nivelul taxelor afectează puterea de cumpărare”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
21/12/2018, 15:26
Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, despre OUG, la întâlnirea cu Klaus Iohannis: „Îmi fac griji! Nivelul taxelor afectează puterea de cumpărare”
Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, despre OUG privind taxele!

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a făcut declarații privind taxele în cadrul unei vizite oficiale în România, în cursul zilei de vineri. Întrevederile acestuia vor fi și cu premierul României, Viorica Dăncilă. De asemenea, cu ocazia acesteia, Sebastian Kurz i-a adresat mulțumiri președintelui țării pentru felul în care “a avut grijă de democraţie şi de statul de drept”. Tot în acest context, cancelarul Austriei a mai afirmat și că șeful de stat, Klaus Iohannis, este un “garant” în ceea ce privește democrația și statul de drept.

 “Mulţi investitori se vor gândi dacă e cazul să continue în România. România e o locaţie economică cu potenţial mare – ceea ce înseamnă locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite. Apelul meu către Guvern a fost să se reia discuţia cu partenerii, să se refacă analiza şi să se vină cu un pachet de măsuri explicabile, care nu periclitează economia românească.”

Cancelarul Austriei, despre OUG privind taxele

În ziua de vineri, într-o vizită a lui Sebastian Kurz în România, s-a discutat despre OUG privind taxele,alături desigur de președintele României.  „România e pregătită să preia preşedinţia UE. Trebuie ca Brexit să se facă ordonat. Gestionarea migraţiei necesită atenţia UE şi a liderilor europeni. Relaţiile noastre economice sunt foarte solide. Austria rămâne printre principalii investitori în România, vrem să atragem alte investiţii. Românii sunt a doua mare comunitate străină din Austria.”, au fost unele din declarațiile principale ale ședului de stat. Kurz a făcut declarații potrivit cărora nu și-ar face griji pentru firmele din țara sa cât și-ar face pentru economia din România.

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, alături de Klaus Iohannis
Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, alături de Klaus Iohannis

“Ar putea să îşi facă bagajele şi să plece, dar nu îmi fac griji. Pentru economia românească îmi fac griji. La bursă înțeleg ca s-au retras investitori. Nivelul taxelor afectează puterea de cumpărare. Nu sunt firme cărora guvernul austriac sa le spună ce sa facă. Firmele sunt libere și decid individual. O politică bună atrage investitorii. Când se încearcă impunerea unor lucruri, situaţia se mai schimbă. Astfel de măsuri au clar un impact negativ fiindcă nu au fost pregătite”, a declarat şi Iohannis. “Atractivitatea pentru investitori creşte sau scade în funcție de atractivitatea mediului economic”, a spus Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, la vizita cu Klaus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×