Se redeschide Gara Băneasa pentru traficul de călători! CFR introduce transportul suburban pentru orașul București

Se redeschide Gara Băneasa pentru traficul de călători! CFR introduce transportul suburban pentru orașul București
Circulaţia trenurilor CFR între România şi Ungaria a fost suspendată! Maghiarii şi-au închis graniţele

Gara Băneasa se redeschide pentru transportul de pasageri, după ce conducerea Căilor Ferate Române a hotărât să introducă transportul suburban pentru București!

CFR introduce transportul suburban pentru orașul București

CFR Călători introduce, în premieră, serviciul de transport suburban pentru municipiul Bucureşti. Odată cu începutul anului 2020, pentru adaptarea ofertei de transport feroviar de pasageri la cererea pieţei, sunt introduse mai multe trenuri noi pe ruta Bucureşti  – Fundulea şi retur.

”Ca urmare a lansării acestui serviciu, Gara Bucureşti Băneasa a fost redeschisă operării comerciale permanente, pentru trenurile care circulă pe Magistrala 800, cu excepţia celor fără oprire pe întreaga distanţă”, a transmis CFR Călători.

Iată care sunt noutățile CFR pentru traficul intern:

 • Va fi introdus pentru prima dată, serviciul de transport suburban pentru municipiul București, pe rutele: București Nord – București Băneasea – Fundulea și București Nord – Chitila – Buftea. Ca urmare a lansării acestui serviciu, Gara Bucureşti Băneasa va fi redeschisă operării comerciale permanente, pentru trenurile care circulă pe Magistrala 800, cu excepţia celor fără oprire pe întreaga distanţă.
 • Va fi introdus mersul de tren cadențat pe rutele: Constanța – Mangalia și Iași – Ciurea, în completarea rutelor cadențate existente.
 • Serviciul de transport feroviar de vagoane de dormit și cușetă va fi disponibil pe relațiile: Bucureşti Nord – Timişoara, Bucureşti Nord – Cluj Napoca, Bucureşti Nord – Oradea, Bucureşti Nord – Satu Mare, Bucureşti Nord – Baia Mare, Bucureşti Nord – Sighetu Marmaţiei, Bucureşti Nord – Iaşi, Bucureşti Nord – Suceava, Timişoara – Iaşi, București Nord – Botoșani, București Nord – Bistrița, București Nord – Vatra Dornei.
 • Prelungirea traseului trenului IR 1823 Bucureşti – Craiova – Târgu Jiu la Petroșani – Subcetate – Călan – Simeria.
 • Pentru prima dată în România, se va adopta modelul trenurilor turistice din Europa, urmând ca CFR Călători să opereze trenuri special comandate care să permită vizitarea şi călătoria pe ruta Simmeringului Bănăţean: Oravița – Anina și retur.
 • Va fi introdus un nou serviciu de rezervare a locurilor, ca urmare a solicitării călătorilor, pentru trenurile Regio, la prețul de 1 leu, pe rutele: București Obor – Constanța și retur, București Nord / Basarab –Braşov și retur, București Nord – Buzău – Mărășești și retur, București Nord / Basarab – Craiova și retur, Buzău – Constanța și retur.
 • În anul 2020, pentru realizarea transportului feroviar de pasageri, CFR Călători estimează o creștere a parcului de vagoane față de anul 2019, cu circa 15%, până la circa 1000 de vagoane în extrasezon.
 • Anumite puncte de vânzare care au o activitate redusă din cauza traficului de călători foarte scăzut vor suspenda temporar vânzarea biletelor, însă călătorii le vor putea achiziţiona în tren, la tariful similar celui de la casele de bilete, on line sau vor putea folosi abonamentele.
 • Vor intra în circulație cele 54 de vagoane modernizate în anul 2019, ceea ce va permite creșterea capacității de preluare a publicului călător, cu peste 3300 de locuri.
 • Garniturile trenurilor Interregio de pe ruta Timișoara – Iași și retur vor fi formate din vagoane modernizare în cursul anului 2019, seria 2068, ca urmare a solicitărilor călătorilor și a mass-mediei.
 • Vagoanele modernizate au dotări moderne: instalaţii de climatizare, amenajare interioară de tip salon, prize 220W, cabine WC cu instalaţie WC de tip vacuumatic etc.
Te-ar mai putea interesa și:
  Închide ×