Se cere demisia a doi minștri din Guvernul Vioricăi Dăncilă! Care sunt acuzațiile care se aduc

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
13/01/2019, 19:53
Se cere demisia a doi minștri din Guvernul Vioricăi Dăncilă! Care sunt acuzațiile care se aduc GALERIE FOTO
Președintele PNL Cluj cere demisia a doi minștri din Guvernul Vioricăi Dăncilă

Președintele PNL Cluj, Daniel Buda, cere demisia a doi miniștri din Guvernul Vioricăi Dăncilă. Este vorba despre ministrul Sănătății, Sorina Pintea, dar și despre ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. Eurodeputatul Daniel Buda a cerut demisia celor doi miniștri în cadrul unei conferințe de presă.

În ceea ce o privește pe Sorina Pintea, președintele PNL Cluj susține că aceasta a mințit că nu mai sunt bani la Comisia Europeană pentru finanțarea spitalelor regionale de urgență. „Sorina Pintea a spus în 26 noiembrie 2018 că spitalele regionale se vor face, că s-au solicitat bani de la CE, dar i s-a comunicat că nu mai sunt resurse financiare. Eu am cerut în 3 decembrie 2018 Corinei Crețu să îmi comunice dacă a existat o cerere scrisă din partea Guvernului României în vederea suplimentării fondurilor pentru construirea acestor spitale. În 20 decembrie, în răspunsul Corinei Creţu se arată că pot fi disponibilizate sume din partea CE dar că, până în prezent, CE nu a primit solicitarea de suplimentarea fondurilor. Punând cele două declaraţii cap la cap, suntem în faţa unei minciuni inadmisibile la nivel guvernamental, drept pentru care cer public Vioricăi Dăncilă să o demită de îndată pe ministrul Sorina Pintea şi pe Rovana Plumb, deţinătoarea portofoliului care se ocupă de absorbţia fondurilor europene”, a declarat Daniel Buda.

Daniel Buda cere demisia ministrului Sorina Pintea
Daniel Buda cere demisia ministrului Sorina Pintea

Președintele PNL Cluj cere demisia a doi minștri din Guvernul Vioricăi Dăncilă

Daniel Buda a cerut, de asemenea, demisia ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Le spun celor de la PSD să nu se joace cu sănătatea românilor, se moare cu zile în spitale”, a mai spus președintele PNL Cluj.

Daniel Buda cere demisia ministrului Rovana Plumb
Daniel Buda cere demisia ministrului Rovana Plumb

Eurodeputatul a cerut Guvernului să transfere proiectul spitalului regional de urgenţă de la Cluj de la Ministerul Sănătății la Consiliul Judeţean Cluj. „În decembrie 2018, comisarul european Corina Creţu a răspuns că Programul Operaţional Regional poate fi modificat la cererea autorităţilor naţionale. CJ Cluj a solicitat Guvernului să modifice ghidul de finanţare, astfel încât să poate co-finanţa proiectul spitalului regional de urgenţă de la Cluj”, a adăugat Daniel Buda.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×