Proteste la Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea, după ce un copil a intrat în comă! Reacția Sorinei Pintea

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
12/01/2019, 17:37
Proteste la Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea, după ce un copil a intrat în comă! Reacția Sorinei Pintea GALERIE FOTO
Proteste la Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea, după ce un copil a intrat în comă

Zeci de persoane au protestat, sâmbătă, în fața Spitalului Județean din Râmnicu Vâlcea, după ce un copil de un an și jumătate, diagnosticat inițial cu laringită, a fost transferat în comă la Spitalul Marie Curie din București. Reacția Ministerului Sănătății a venit prin vocea ministrului Sorina Pintea, care a declarat că autoritățile fac verificări, iar în cazul în care vor fi constatate nereguli, urmează depunerea unei plângeri penale.

„În primul rând, în calitate de mamă vreau să-mi cer scuze faţă de ei şi faţă de suferinţa lor. Am avut o discuţie cu părinţii băieţelului şi cu bunicul, în cursul zilei de ieri, şi i-am asigurat că îmi voi da tot concursul pentru a putea afla adevărul. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au făcut primele cercetări acolo. Părinţii copilului ne-au pus la dispoziţie nişte înscrisuri. Pe de altă parte, am avut o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, care îşi va da tot concursul pentru clarificarea acestei situaţii. Am luat legătura cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru a putea trimite şi de acolo corpul de control pentru a putea vedea exact ce s-a întâmplat. Iar dacă din punct de vedere al actului medical se constată inadvertenţe, din punctul nostru de vedere urmează plângerea penală. Pe de altă parte, părinţii pot să depună sesizare la Colegiul Medicilor pentru eventuale acuzaţii de malpraxis, acuzaţii pe care noi nu suntem în măsură să le cercetăm”, a declarat Sorina Pintea.

La protestul din fața spitalului au participat și bunicii copilului
La protestul din fața spitalului au participat și bunicii copilului

Un copil a intrat în comă la Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea. Zeci de persoane au protestat în fața ambulatoriului

Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății după ce un copil de doar un an și jumătate, diagnosticat inițial cu laringită, a intrat în comă și a fost transportat de urgență la Spitalul Marie Curie din București, ceea ce a făcut ca zeci de persoane, printre care și bunicii copilului, să protesteze în fața Spitalului Județean din Râmnicu Vâlcea. Sorina Pintea a vorbit și despre problema șpăgilor din spitale.

„Am fost criticată pentru multiplele controale pe care le fac, am fost criticată pentru că doresc să măresc cuantumul amenzilor, cred că asta este soluţia în acest moment. Dar ministrul Sănătăţii singur nu poate să rezolve problema. Am început să discutăm cu sindicatele, discutăm cu asociaţiile de pacienţi, cu organizaţiile profesionale pentru că mie mi se pare ceva într-adevăr halucinant. Da, statul poate fi acuzat, Guvernul poate fi acuzat şi fel şi chip, dar nu poate fi acuzat că nu are grijă de sistemul de sănătaăte. Poate fi acuzat că se implică foarte mult poate, dar singure guvernul şi ministrul Sănătăţii nu pot să rezolve această problemă”, a spus Sorina Pintea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×