Concluzia medicilor în cazul copilului care a murit la Sanador. Ce s-a întâmplat în timpul operației

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
12/01/2019, 14:06
Concluzia medicilor în cazul copilului care a murit la Sanador. Ce s-a întâmplat în timpul operației GALERIE FOTO
Copilul operat în spitalul Sanador a murit din cauza neatenției medicilor

Medicii de la Institutul de Medicină Legală care au investigat moartea copilului de un an și 10 luni, care și-a pierdut viața după o intervenție chirugicală de hernie la spitalul Sanador, au ajuns la o concluzie șocantă. Micuțul a murit din cauza hemoragiei interne, după ce un vas de sânge a fost înțepat în timpul operației.

Ștefan a fost dus în luna octombrie 2018 la un spital Sanador din Capitală pentru a fi operat de hernie, o intervenție chirurgicală banală, dar pe care medicii care au efectuat-o au tratat-o neatenție, astfel că unul dintre ei a înțepat un vas de sânge, iar copilul a sângerat ore întregi, până a murit. „După operaţie, era foarte somnolent şi am tot solicitat cadrele medicale să vadă despre ce e vorba. Ni s-a spus că e normal. N-a stat în terapie decât o jumătate de oră. Am coborât în secţie, am monitorizat noi, părinţii, îngrijoraţi, iar la un moment dat, i s-a făcut rău”, a declarat Andreea Duță, mama copilului.

Medicii au înțepat un vas de sânge, iar copilul a sângerat până a murit
Medicii au înțepat un vas de sânge, iar copilul a sângerat până a murit

Copilul operat în spitalul Sanador a murit din cauza neatenției medicilor

Femeia a sunat la numărul de urgență 112, sătulă să se mai roage de asistentele medicale să aibă grijă de copilul ei. Din păcate, medicii care au sosit la fața locului cu salvarea nu au mai putut face nimic pentru copilul care nici măcat nu împlinise vârsta de doi ani.

„Conform documentaţiei medicale avută la dispoziţie, precum şi declaraţiilor medicilor implicaţi, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile şi protocoalele medico-chirurgicale aferente afecţiunilor respective şi simptomatologiei ulterioare intervenţiei chirurgicale”, s-au apărat reprezentații spitalului Sanador la acea vreme.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×