Școlile postliceale, verificate, după ce o diplomă falsă din România a fost depistată în Suedia

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
22/02/2019, 19:04
Școlile postliceale, verificate, după ce o diplomă falsă din România a fost depistată în Suedia GALERIE FOTO
Școlile postliceale din România, verificate la sânge, după diploma falsă găsită în Suedia!

Toate școlile postliceale din România vor urma să fie verificate, după ce o diplomă emisă în România a fost descoperită în Suedia. Anunțul oficial a fost făcut public în cursul zilei de vineri, 22 februarie, de către ministerul Educației. Instituția similară din Suedia asesizat diploma falsă care era emisă din România. Ecaterina Andronescu a făcut declarații în acest sens.

Aceasta a adăugat afirmațiilor și faptul că nu doar o anumită școală postliceală va fi verificată, ci că toate unitățile de acest gen vor fi minuțios căutate de nereguli. „Vor trece toate prin procesul de control”, a spus ministrul.

Școlile postliceale, verificate, după ce o diplomă falsă a fost depistată în Suedia!

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat faptul că toate postliceale vor fi verificate în perioada ce urmează. Această inițiativă a venit ca urmare a sesizării unei diplome false emise de România. „Vor fi controale în toată țara. În unele județe au început deja, în altele nu, că atâta personal avem. A apărut o diplomă care nu ar fi fost adevărată, o situație în Suedia. Ne-au contactat la minister și de aceea verificăm toate școlile sanitare posliceale. Nu scapă nimeni…în sensul pozitiv. Dacă sunt lucruri de îndreptat, trebuie să se îndrepte”, a afirmat sursa citată.

Școlile postliceale din România, verificate minuțios!
Școlile postliceale din România, verificate minuțios!

În județul Buzău, verificările școlilor de acest gen au început deja în cursul săptămânii curente. „Efectuăm acţiuni de verificare la toate unităţile din domeniul sănătate şi asistenţă pedagogică având drept obiective urmărirea calificărilor pe ani de studiu, dacă sunt autorizate/ acreditate pentru anii 2018-219, efectuăm o sinteză a tututor inspecţiilor şcolare generale, tematice, evaluări externe, în ultimii doi ani, precum şi verificarea graficelor anuale a stagiilor de practică pe specializări, pe grupe de pregătire. De asemenea, aceste grafice le verificăm pentru ultimii doi ani. Vom mai verifica evidenţa actelor de studii eliberate începând din 2016 şi conformitatea cu cataloagele şi registrele matricole”, a declarat Nela Wamsiedel, inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Buzău.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×