Școlile din București ar putea fi închise din cauza gripei. Care este situația

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
22/01/2019, 14:36
Școlile din București ar putea fi închise din cauza gripei. Care este situația GALERIE FOTO
Școlile din București ar putea fi închise din cauza gripei. Care este situația

Școlile din București s-ar putea închide din cauza gripei. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a transmis o informare către şcoli. În aceasta se prevede efectuarea zilnică a triajului epidemiologic. Cum cazurile de gripă s-au înmulțit alarmant, reprezentanţii inspectoratului au anunțat că iau în calcul închiderea școlilor și suspendarea cursurilor. 

 “Am recomandat acel triaj care evident este făcut de cadrele medicale împreună şi de profesori. Aceştia pot observa dacă elevii sunt răciţi, le pot recomanda să meargă la cabinetul medical sau să rămână acasă. Am recomandat să se ia măsuri de igienizare, cum ar fi spălatul pe mâini, lucru obligatoriu într-o astfel de perioadă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Mariana Manea.

Școlile din București ar putea fi închise din cauza gripei. În ce condiții se închid școlile în Capitală

În Capitală s-ar putea închide școlile din cauza gripei. Situația tot mai alarmantă în privinţa cazurilor de gripă ar putea duce la închiderea anumitor unități de învățământ. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, a recomandat triaj la sosirea în unitățile de învățământ. Dacă profesorii observă elevi răciți, aceștia vor fi trimiși la cabinetul medical sau chiar vor putea rămâne acasă, a anuțat Marian Manea.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a transmis o informare către şcoli în care se recomandă triajul epidemiologic

“Perioada de suspendare este stabilită de Direcţia de Sănătate Publică şi nu trebuie să fie mai mare de cinci zile”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Mariana Manea. De asemenea oficialii de la Inspectorat au anunțat că școlile pot fi închise și dacă în unitatea respectivă se înregistrează o rată de absenţă în rândul elevilor de peste 20%. Situația ar urma să fie prezentată de unitatea de învățământ respectivă către Direcţia de Sănătate Publică, care va lua decizia daca respectiva școală se închide sau nu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×