Schimbările din Codul Rutier care te lasă fără permis pentru un obicei pe care îl faceți tot timpul

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
03/03/2019, 10:02
Schimbările din Codul Rutier care te lasă fără permis pentru un obicei pe care îl faceți tot timpul GALERIE FOTO
Amenzi mai mari in noul Cod Rutier

Codul Rutier se modifică din nou, iar amenzile ajung până la 9000 de lei! Noul Cod vine cu reguli mult mai stricte pentru șoferi, dar și cu vești bune, cum ar fi creșterea vitezei maxime pe autostradă! Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaților lucrează la un nou proiect de lege care propune două mari noutăți.

Amenzile din noul Cod Rutier ajung până la 9000 de lei!

Una dintre modificări se referă la ridicarea limitei de viteză pe autostradă până la 150 de kilometri pe oră, scrie stirinebune.gsp.ro, iar a doua modificare vizează sancţionarea celor care utilizează telefonul mobil în timpul mersului.
Șoferii care sunt surprinși de oamenii legii vorbind la telefon sau utilizând cumva telefonul, ăși vor pierde pe loc permisul de conducere! În plus, aceștia vor plăti și amenzi usturătoare!
Șoferii surprinsi ca vorbesc la telefonul mobil vor ramane fara permis si vor plati amenzi usturatoare!

Noul Cod Rutier prevede amenzi pentru șoferii care vorbesc la telefon, plus ridicarea permisului de conducere

Dacă poliţia îi prinde pe şoferi la volan că folosesc telefonul mobil, aceştia riscă să rămână fără permisul de conducere o lună şi să fie sancţionaţi cu 9-20 de puncte. Amenda pe care o vor primi va fi cuprinsă între 1.305 şi 2.900 de lei.

Această măsură severă urmareşte reducerea numărului de accidente cauzate de şoferii care vorbesc la telefon în timp ce șofează, fac live-uri pe Facebook sau sunt atenţi la smartphone ori tabletă. Statisticile spun căutilizarea telefonului mobil în timpul mersului este una dintre cauzele principale ale accidentelor rutiere, după cum s-a văzut și în cazul accidentului din Ungaria, în care au murit români. 
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×