Rugăciunea zilei de vineri, 15 martie! Rostește-o și vei avea liniște sufletească

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
14/03/2019, 21:00
Rugăciunea zilei de vineri, 15 martie! Rostește-o și vei avea liniște sufletească
Rugăciunea zilei de 15 martie

Vineri, 15 martie, este o zi de mare sărbătoare pentru toți credincioșii. Astăzi îi pomenim pe sfântul Agapie și cei șapte mucenici. „Aceşti mucenici au trăit pe vremea împăratului Diocleţian (244-311). Agapie era de fel din cetatea Gazei, Timolau din Pont, cei doi Dionisie din Tripolea Feniciei, Romil era diacon al bisericii din Diospoli, iar Plisiu şi cei doi Alexandru se trăgeau din Egipt. Legându-şi cu toţii laolaltă sufletele cu dragostea lui Hristos, şi-au pus după aceea mâinile în cătuşe şi au venit astfel înaintea guvernatorului Urban, la Cezareea, căruia i-au mărturisit că sunt creştini. Iar acela neputând să-i înduplece să se lepede de credinţă nici cu ameninţări şi nici cu făgăduieli, a poruncit să li se taie capetele cu sabia” , se arată în calendarul creștin ortodox

Ce rugăciune trebuie să rostim pe 15 martie

De asemenea, în această zi este indicat ca toți credincioșii să rostească o rugăziune specială, dedicată celor 7 mucenici. Tradiția spune că această rugăciune aduce prosperitate celui care o rostește, dar mai mult decât atât, vei avea parte de liniște sufletească.

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule” , este textul acestei frumoase rugăciuni.

15 martie este o zi importantă pentru toți credincioșii
15 martie este o zi importantă pentru toți credincioșii

Tot astăzi, este pomenit și sfântul apostol Aristobul

Pe 15 martie, credincioșii îl pomenesc și pe sfântul apostol Aristobul, episcopul Britaniei. „Acesta a fost unul dintre cei şaptezeci de ucenici. El a urmat pe sfântul apostol Pavel, propovăduind Evanghelia în toată lumea şi slujind în tot timpul marelui apostol, de către care a şi fost hirotonit episcop în ţara britanilor, unde trăiau nişte oameni sălbatici şi cruzi. Şi cu toate că aceştia de multe ori l-au bătut pe sfântul episcop, iar uneori l-au târât prin pieţe, el a izbutit să aducă pe mulţi dintre ei la Hristos. Şi după ce a întemeiat multe biserici în care a aşezat preoţi şi diaconi, s-a săvârşit din viaţă” 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×