Rugăciunea puternică ce trebuie rostită azi, de Sfinții Trei Ierarhi

Mirela Apostol  
înStiri de ultima ora
30/01/2019, 08:31
Rugăciunea puternică ce trebuie rostită azi, de Sfinții Trei IerarhiGALERIE FOTO
Rugăciunea puternică ce trebuie rostită azi, de Sfinții Trei Ierarhi

Astăzi, 30 ianuarie, credincioşii prăznuiesc sărbătoarea Sfinţii Trei Ierarhi. Este mare sărbătoare, sunt pomeniţi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gură de Aur. Conform tradiţiei, femeile tinere trebuie să postească în această zi dacă vor să aibă parte de o căsnicie fericită.

Sfinţii Trei Ierarhi este una dintre marile sărbători, iar astăzi sunt mai multe obiceiuri şi tradiţii care trebuie respectate, după ce au fost păstrate din cele mai vechi timpuri. La sate se fac slujbe de pomenire a morţilor, femeilor se roagă pentru o căsnicie fericită. În acelaşi timp, se spune că cine nu respectă această sărbătoare poate să orbească sau să nu aibă spor în casă. Redăm cea mai puternică rugăciune pe care credincioşii trebuie să o spună astăzi, cu ocazia prăznuirii Sfinţilor Ierarhi ai lui Hristos, lauda Bisericii:

Rugăciunea puternică ce trebuie rostită azi, de Sfinții Trei Ierarhi

„Vasile înţelepte – stâlp al credinţei, Grigorie prealuminate- minte cerească, Ioane Gură de Aur – propovăduitorul înflăcărat al pocăinţei, voi cei ce aţi fost dăruiţi Bisericii în vremuri de cumpănă pentru a descoperi credinţa cea adevărată, primiţi această smerită rugăciune pe care o înălţăm către voi, sfinţilor. Dăruiţi-ne nouă, păcătoşilor, adevărata cunoaştere şi învăţaţi-ne cum se cuvine să trăim noi, cei ce purtăm cu nevrednicie numele de creştin. Sârguiţi-vă, sfinţilor, să-i scoateţi pe credincioşi din smintelile acestei lumi ticăloase, aşa cum odinioară aţi făcut cu cei pe care i-aţi păstorit. Fiţi deci călăuzele noastre către cer!

Biserica Sfinţii Trei Ierarhi, din Iaşi
Biserica Sfinţii Trei Ierarhi, din Iaşi

Mijlociţi cu rugăciunile voastre pe lângă Dumnezeu, să ne dăruiască iertare, smerenie şi înţelepciune! Voi, cei care trăiţi în cer, rugaţi-vă, sfinţilor, ca şi noi, cei ce trăim pe pământ, să le gândim şi să le facem pe cele de sus. Fiţi alături de noi, Sfinţilor Trei Ierarhi, în viaţa aceasta şi după moarte, ca şi noi să ne împărtăşim de fericirea cea veşnică. Amin!”

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×