Rețeta Zilei de 16 octombrie. Pateuri delicioase cu brânză și ceapă verde

în Stiri mondene
16/10/2019, 11:56
Rețeta Zilei de 16 octombrie. Pateuri delicioase cu brânză și ceapă verde GALERIE FOTO
Rețeta Zilei de 16 octombrie. Sursa foto: gustos.ro

FANATIK vă aduce Rețeta Zilei de 16 octombrie. Astăzi vom găti împreună niște pateuri delicioase cu brânză. Este o rețetă foarte ușoară, dar extrem de gustoasă. În doar 20 de minute veți avea pe masă niște pateuri aburinde foarte bune care vor atrage chiar și vecinii ca un magnet.

Ingredientele pentru aluatul pateurilor cu brânză, Rețeta Zilei de 16 octombrie

  • aproximativ 500 g de făină
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 50 ml de ulei
  • 400 ml de chefir.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 180 g de brânză dulce de vaci
  • 100 g de cașcaval
  • ½ legătură de ceapă verde
  • sare — după gust
  • ulei — pentru prăjit
Rețeta Zilei de 16 octombrie
Rețeta Zilei de 16 octombrie. Sursa foto: lauralaurentiu.ro

Mod de preparare a pateurilor cu brânză și ceapă verde

Se pregătește aluatul pentru Rețeta Zilei de 16 octombrie: amestecați făina, sarea și bicarbonatul de sodiu, după care adăugați chefirul și uleiul. Inițial amestecați aluatul cu telul, după care frământați-l cu mâinile. Pregătiți umplutura: amestecați brânza dulce de vaci, cașcavalul dat prin răzătoarea mare și ceapa verde mărunțită. Adăugați sare după gust.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Modelați aluatul sub formă de baton pe masa presărată cu făină, apoi divizați-l în 16 bucățele. Modelați fiecare bucățică de aluat sub formă de biluță, după care întindeți-o cu sucitorul sub formă de turtiță rotundă. Puneți o linguriță cu vârf de umplutură în centrul ei, după care lipiți-i foarte bine marginile, astfel încât să acoperiți complet umplutura. Oferiți pateului obținut o formă îngrijită.

Prăjiți pateurile într-o cantitate mare de ulei încins, pe foc moderat, sub capac: pe ambele părți, până vor deveni aurii. Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei. După ce se vor răci puțin, serviți-le și bucurați-vă de gustul lor minunat! Copiii vor adora pateurile cu brânză!

Închide ×