Uneori gospodinele se întreabă între ele ce au mai gătit. Dacă perioada aceasta stai mai mult în bucătărie și mai ales, ești o persoană care ține Postul Paștelui și nu mai știi ce să faci de mâncare, atunci îți recomand să încerci chiftelele de legume, o alternativă sănătoasă și delicioasă la cele clasice.
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Chiftele de legume, delicioase și sățioase chiar și în perioada postului
Ingrediente:
- 3 dovlecei de dimensiuni potrivite
- 2 morcovi
- 2 cartofi albi
- o ceapă mare
- o jumătate de cană de orez
- o legătură de pătrunjel
- o linguriță lecitină din soia, opțională
- 2-3 linguri de pesmet care ajută să se lege compoziția
- 3-4 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- ulei de măsline.
Cum se pregătesc chiftelele de post. Vezi pașii de mai jos:
- Cei doi morcovi se curăță de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea mică și se călesc puțin într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline. Peste morcovi se adaugă un sfert de cană de apă și puțină sare
- Ceapa tăiată mărunt se adaugă și ea în tigaie și se lasă circa 5 minute timp în care se amestecă ca să nu se ardă, dar și ca legumele să se înmoaie. Apa trebuie să scadă, de asemenea
- Cartofii care au fost fierți în prealabil se taie mărunt sau se zdrobesc cu furculița
- Orezul se fierbe și el timp de 2-3 minute, se scurge și se lasă la răcit
- Dovleceii se dau la rândul lor prin răzătoare și se țin la scurs într-o sită
- Legumele călite mai devreme se amestecă într-un vas încăpător cu dovleceii, orezul, pesmetul, usturoiul pisat, lecitina din soia și pătrunjelul mărunțit. Ingredientele se adaugă pe rând și se amestecă de fiecare dată
- În prealabil trebuie să ai o tavă în care a fost așternută o hârtie de copt, iar cuptorul trebuie să iei încins bine
- Chifteluțele se modelează cu mâinile unse cu puțin ulei de măsline și se pun direct în tavă
- Chiftelele de legume trebuie să stea la cuptor pentru circa 30 de minute, la foc potrivit
- Spor la gătit și poftă bună tuturor!