Rețeta zilei. Chiftele de post, o alternativă delicioasă pentru perioadă aceasta

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
30/03/2020, 15:57
Rețeta zilei. Chiftele de post, o alternativă delicioasă pentru perioadă aceasta
Chiftele de legume, delicioase și sățioase chiar și în perioada postului. Sursa foto: Pinterest.com

Uneori gospodinele se întreabă între ele ce au mai gătit. Dacă perioada aceasta stai mai mult în bucătărie și mai ales, ești o persoană care ține Postul Paștelui și nu mai știi ce să faci de mâncare, atunci îți recomand să încerci chiftelele de legume, o alternativă sănătoasă și delicioasă la cele clasice.

Chiftele de legume, delicioase și sățioase chiar și în perioada postului

Ingrediente: 

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
  • 3 dovlecei de dimensiuni potrivite
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi albi
  • o ceapă mare
  • o jumătate de cană de orez
  • o legătură de pătrunjel
  • o linguriță lecitină din soia, opțională
  • 2-3 linguri de pesmet care ajută să se lege compoziția
  • 3-4 căței de usturoi
  • sare și piper, după gust
  • ulei de măsline.

Cum se pregătesc chiftelele de post. Vezi pașii de mai jos:

  1. Cei doi morcovi se curăță de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea mică și se călesc puțin într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline. Peste morcovi se adaugă un sfert de cană de apă și puțină sare
  2. Ceapa tăiată mărunt se adaugă și ea în tigaie și se lasă circa 5 minute timp în care se amestecă ca să nu se ardă, dar și ca legumele să se înmoaie. Apa trebuie să scadă, de asemenea
  3. Cartofii care au fost fierți în prealabil se taie mărunt sau se zdrobesc cu furculița
  4. Orezul se fierbe și el timp de 2-3 minute, se scurge și se lasă la răcit
  5. Dovleceii se dau la rândul lor prin răzătoare și se țin la scurs într-o sită
  6. Legumele călite mai devreme se amestecă într-un vas încăpător cu dovleceii, orezul, pesmetul, usturoiul pisat, lecitina din soia și pătrunjelul mărunțit. Ingredientele se adaugă pe rând și se amestecă de fiecare dată
  7. În prealabil trebuie să ai o tavă în care a fost așternută o hârtie de copt, iar cuptorul trebuie să iei încins bine
  8. Chifteluțele se modelează cu mâinile unse cu puțin ulei de măsline și se pun direct în tavă
  9. Chiftelele de legume trebuie să stea la cuptor pentru circa 30 de minute, la foc potrivit
  10. Spor la gătit și poftă bună tuturor!
Închide ×