Rețeta zilei. Cea mai bună prăjitură cu budincă și biscuiți

Bogdan Solomon    Catalin Nae   
în Stiri mondene
23/06/2019, 17:42
Rețeta zilei. Cea mai bună prăjitură cu budincă și biscuiți
Prăjitură cu budincă și biscuiți, un desert irezistibil. Sursa foto:avantaje.ro

Dacă ai poftă de un desert savuros, dar și sofisticat  în același timp, FANATIK îți propune să încerci o prăjitură cu budincă și biscuiți în straturi, fără coacere. Acest preparat foarte aromat este relativ ușor de gătit, însă trebuie pus la rece pentru câteva ore, așa că va trebui să aștepți, pentru a-l putea savura în voie.

Prăjitura cu budincă și biscuiți, un răsfăț dulce, pe placul tuturor

Toți pofticioșii  trebuie să încerce acest răsfăț dulce mai ales că se prepară extrem de ușor, chiar în propria bucătărie și  este o alternativă sănătoasă față de majoritatea prăjiturilor din comerț, bogate în substanțe nocive pentru organismul omului.

Ingrediente

  • un plic de budincă de ciocolată și două căni cu lapte
  • o jumătate de plic de budincă de vanilie și o cană cu lapte
  • două pachete de biscuiți simpli și 3/4 cană cu lapte
  • Pentru decor:  1/3 cană de migdale zdrobite,  1/3 cană cu fulgi de cocos, sau cacao, ori ciocolată rasă
Prăjitură cu budincă și biscuiți. Sursa foto: kfetele.ro
Prăjitură cu budincă și biscuiți. Sursa foto: kfetele.ro

Cum să prepari cea mai bună prăjitură cu budincă și biscuiți

Pentru început, va trebui să pregătiți  cele două budinci, de ciocolată și  vanilie, respectând întocmai indicațiile de preparare de pe pachete. În cazul în doriți ca prăjitura să nu fie prea moale, puteți adăuga mai puțin lapte. Spre a obține un desert cu adevărat savuros, va trebui să alternați straturile de biscuiți cu budinca de ciocolată. Apoi, înmuiați biscuiții în lapte și așezați-i unul lângă altul, pe o tavă de sticlă yena, pentru a putea fi pusă ulterior la rece.

Peste acest prim strat, adăugați aproximativ două linguri din budinca de ciocolată și  întindeți, cu ajutorul unei spatule. Deasupra, așezați un alt strat de biscuiți înmuiați în lapte și continuați să alternați cele două straturi, până când se termină ingredientele. Peste ultimul strat de biscuiți, întindeți budinca de vanilie, iar apoi, ornați, după preferințe, cu migdale pisate și fulgi de nucă de cocos sau cu cacao, ori ciocolată rasă. Apoi, preparatul va trebui lăsat pentru aproximativ o oră înainte de a fi introdus la frigider, unde se va ține la rece pentru câteva ore, sau, de preferat, pe timpul nopții.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×