Reguli drastice pentru șoferii mașinilor cu volan pe dreapta! Sunt obligați să facă asta

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
30/11/2018, 11:33
Reguli drastice pentru șoferii mașinilor cu volan pe dreapta! Sunt obligați să facă asta
Șoferii care dețin mașini cu volan pe dreapta sunt obligați să facă ore suplimentare

Șoferii mașinilor cu volan pe dreapta vor trebui să respecte reguli drastice! Aceștia sunt obligați să urmeze cursuri suplimentare de pregătire pentru conducerea unui automobil cu volan situat pe partea dreaptă. Orele pe care conducătorii auto cu un astfel de autovehicul trebuie să le atribuie pentru ca autoritățile să fie sigure de puterea lor de a sta la un volanul situat pe dreapta sunt de cel puțin 20. Măsurile sunt prevăzute într-o lege adoptată de Parlament, dat fiind faptul că în ultimii ani s-au petrecut multe accidente mortale, provocate de șoferi care dețin mașini, de regulă aduse din Marea Britanie.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților, iar această spune că, în țara noastră, șoferii mașinilor cu volan pe dreapta trebuie să învețe înainte de a ieși pe șosea. ”Legea privind completarea OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Art. 46/1 (a) Dacă a urmat cursuri suplimentare de pregătire pentru conducerea autovehiculelor cu volan situat pe partea dreaptă, cu o durată de minimum 20 de ore”, după cum arată legea adoptată de Camera Deputaților, for decizional.

Reguli drastice pentru șoferii mașinilor cu volanul pe dreapta! Aceștia sunt obligați să urmeze cursuri suplimentare pentru conducerea unui astfel de autovehicul

reguli soferi masini volan pe dreapta
Art. 46/1 (a) Dacă a urmat cursuri suplimentare de pregătire pentru conducerea autovehiculelor cu volan situat pe partea dreaptă, cu o durată de minimum 20 de ore

Însă, șoferii au fost deloc încântați la cele auzite. ”Mi se pare o prostie, ţinând cont de faptul că dacă ai căpătat deja experienţă pe drumurile publice, nu cred că mai e nevoie de o şcoală suplimentară”, a spus un șofer dezamăgit de adoptarea legii.

Un altul, a menționat că oricum conducătorii care dețin un automobil cu volan pe dreapta sunt și așa vigilenți. ”Să fim realişti, suntem chiar mai atenţi pentru că una: eşti atent pe dreapta, una: eşti atent pe stânga. Este mai greu de condus, trebuie să fim atenţi mai ales în depăşiri în afară, mergi puţin mai în spate faţă de ceilalţi participanţi în trafic pentru a avea o vizibilitate foarte bună”, a declarat un alt șofer.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×