Atenție, șoferi! Poliția rutieră dă amenzi dure pentru asta! Mesajul de ultimă oră al oamenilor legii

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
01/12/2018, 13:42
Atenție, șoferi! Poliția rutieră dă amenzi dure pentru asta! Mesajul de ultimă oră al oamenilor legii
Poliția rutieră a anunțat că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață ori polei.

Poliția rutieră dă amenzi dure pentru asta! Atenție, șoferi! Mesajul de ultimă oră al oamenilor legii avertizează că în condițiile avertizărilor experților emise de Administrația Națională de Meteorologie(ANM), codul galben se așteaptă pe intervalul 02:00-20:00, în cursul zilei de azi. În Capitală sunt prevăzute ninsori viscolite, strat de zăpadă și depuneri de gheață, plus intensificări ale vântului. Polițiștii Brigăzii Rutiere recomandă șoferilor să: circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu bruscheze comenzile mașinii și să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, a geamurilor laterale și a oglinzilor retrovizoare.

Și, după recomandările oamenilor legii, vin și regulile dure de la care conducătorii auto nu trebuie să se abată, căci urmările vor fi simțite de buzunarele lor. Poliția rutieră a anunțat că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață ori polei. Tototodată, automobilele cu greutatea de peste 3,5 tone sau cele de transportat persoane cu mai mult de 9 locuri pe scane, trebuie să fie echipate corespunzător.

Poliția rutieră dă amenzi pentru asta! Mesajul de ultimă oră al oamenilor legii este dur!

Mesajul de ultimă oră al oamenilor legii avertizează că în condițiile avertizărilor experților emise de Administrația Națională de Meteorologie, codul galben se așteaptă pe intervalul 02:00-20:00, în cursul zilei de azi.
Lanțuri auto zăpadă

Potrivit anunțului oamenilor legii din București, nerespectarea condițiilor impuse se sancționează cu amendă. Și, în afară de asta, șoferilor li se va reține și certificatul de înmatriculare al mașinii, mai apoi eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație. ” Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, valoarea unui punct amendă fiind de 145 lei. În afară de sancţionarea cu amendă, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie”, se arată în anunțul polițiștilor rutieri.

Ttotodată, printre recomandările venite din partea acestora, sunt câteva care vizează și pietonii. În principiu, acestea se rezumă la a circula pe trotuare, a traversa prin locurile special amenajate și a trece doar la culoarea verde a semaforului. ” Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, să traverseze carosabilul doar prin locurile special amenajate și la culoare verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic că traversarea se face în condiții de siguranță, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenția ded a traversa”, se mai arată în anunțul oamenilor legii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×