Război cibernetic: Rusia se va deconecta de la rețeaua globală de internet. Motivul

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
11/02/2019, 19:42
Război cibernetic: Rusia se va deconecta de la rețeaua globală de internet. Motivul GALERIE FOTO
Care este motivul deconectării de la internet al Rusiei?

Rusia a luat decizia de a se deconecta de la Internet, lucru care se va întâmpla în săptămânile care urmează. Deconectarea de la rețeaua globală va fi pentru un scurt timp și face parte din planurile Moscovei pentru un viitor război cibernetic. Experimentul în cauză presupune ca traficul utilizatorilor ruși să rămână pe planul intern, nu să mai fie redirecționat pe serverele din străinătate.

În luna iulie a anului trecut, hackerii din Rusia infectau companii din Ucraina cu un virus de tip malware. Totul pentru a crea un teren pentru un atac masiv, conform șefului poliției cibernetice din Ucraina, Serhei Demediuk, citat de Defense România. ‘Este dificil de controlat impactul unui atac cibernetic la nivelul unei ţări, aşa încât este posibil ca această nouă ameninţare să se răspândească la nivel mondial’, a declarat Jaime Blas.

Rusia, deconectată de la rețeaua de Internet globală

Rusia urmează să se deconecteze de la rețeaua globală de internet peste câteva săptămâni. Aceasta va fi doar pe termen scurt și face pare din planurile Moscovei pentru pregătirea unui eventual război cibernetic. Se dorește ca traficul utilizatorilor ruși să rămână pe plan intern și nu să se mai extindă către serverele din străinătate, loc unde ar putea fi cu ușurință receptat. Momentan, se iau toate măsurile pentru ca furnizorii de internet locali să asigure independența spațiului rusesc pentru posibila situație în care Occidentul ar decide să o deconecteze de la rețeaua globală de internet. Războiul cibernetic, noul câmp de luptă!

Rusia urmează să fie deconectată de la rețaua globală de internet!
Rusia urmează să fie deconectată de la rețeaua globală de internet!

„Nu este vorba deloc despre lansarea în operaţiuni de ofensivă cibernetică, care rămân în competenţa fiecărui stat membru”, a specificat adjunctul secretarului general al NATO. Comandamentul american al forțelor aliate în Europa susține că anexarea Crimeei de Rusia a marcat un punct de cotitură.  NATO a inclus pentru prima oară în istorie o parte referitoare la „războiul cibernetic” în programul său de consolidare a Apărării Europei, pentur o eventuală invazie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×