Protest după decizia CNA privind suspendarea Realitatea! Cine iese în stradă

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
17/01/2019, 15:28
Protest după decizia CNA privind suspendarea Realitatea! Cine iese în stradă GALERIE FOTO
Protest în Piața Victoriei, după decizia CNA privind suspendarea Realitatea

Pe rețelele de socializare a fost anunțat un protest care va avea loc joi seara, începând cu ora 19:00, în urma deciziei CNA privind suspendarea emisiei postului de televiziune Realitatea TV. Sandi Matei, unul dintre liderii #Rezist, a postat pe pagina personală de Facebook un anunț prin care îi invită pe toți cei care vor să protesteze să se strângă în Piața Victoriei pentru un manifest de 10 minute.

CNA a decis să suspende temporar, pentru zece minute, emisia postului Realitatea TV. În plus, în urma ședinței din 10 ianuarie 2019, membrii CNA au decis să amendeze postul de televiziune cu suma de 5.000 de lei. Decizia a avut legătură cu modul în care postul TV a prezentat informațiile legate de incidentele de la protestul din 10 august 2018, când mai multe persoane care protestau pașnic au fost lovite de jandarmi. „Membrii Consiliului au constatat că ediţiile emisiunilor difuzate în perioada 20.07-4.08.2018 au avut un conţinut obscen, acestea fiind transmise la ore necorespunzătoare şi cu o încadrare greşită în raport de conţinutul lor, fapt de natură a prejudicia minorii”, se arată în decizia CNA.

Postarea lui Sandi Matei. Sursă Facebook
Postarea lui Sandi Matei. Sursă Facebook

Protest în Piața Victoriei, după decizia CNA privind suspendarea Realitatea

Sandi Matei a postat pe Facebook un anunț prin care îi invită pe cei care nu sunt de acord cu decizia CNA să protesteze timp de 10 minute în fața Guvernului. „În intervalul 19-19.10 ne vedem în Piața Victoriei”, a scris liderul #Rezist.

„În cazul CNA-ului, problema principală este barbaria asta politică. La noi ar fi bine să nu fie numiți politic că de 30 de ani membri CNA țin mereu cu partidul care i-a trimis acolo. Din păcate, în loc să se gândească și la binele comun, omul se gândește doar la binele lui și să nu îl supere pe cel care l-a pus. Dacă la CNA sistemul de numire ar fi ca la CCR ar fi mai bine, adică să poți avea doar un mandat”, a declarat pentru DC News fostul președinte CCR Augustin Zegrean.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×