Programul Rabla 2019. Toate informațiile pe care trebuie să le știi

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
02/02/2019, 19:43
Programul Rabla 2019. Toate informațiile pe care trebuie să le știi GALERIE FOTO
În București sunt eligibili 5.000 de proprietari de autoturisme pentru programul Rabla 2019

Primăria Capitalei anunță că cei care au fost acceptați în programul Rabla 2019 al municipalității pot depune dosarele până pe data de 21 februarie 2019. În acest an se acordă vouchere de 9.000 de lei pentru schimbarea unei maşini vechi, iar în București sunt eligibili 5.000 de proprietari de autoturisme.

„Primăria Municipiului Bucureşti reaminteşte proprietarilor de autovehicule uzate, acceptaţi în ‘Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere’, că ultima zi pentru depunerea dosarelor pentru obţinerea eco-voucherelor este 21.02.2019”, este anunțul făcut de Primăria Capitalei. Lista celor 5.000 de proprietari a fost publicată pe site-ul http://www.pmb.ro%3Chttp//www.pmb.ro/, pe data de 23 noiembrie 2018. Aceștia au la dispoziție 90 de zile calendaristice din momentul publicării listei să caseze și să radieze autoturismele uzate și să depună dosarele pentru obţinerea eco-voucherelor.

În București sunt eligibili 5.000 de proprietari de autoturisme pentru programul Rabla 2019
În București sunt eligibili 5.000 de proprietari de autoturisme pentru programul Rabla 2019

Tot ce trebuie să știi despre programul Rabla 2019

Dosarele pentru obținerea eco-voucherelor pentru programul Rabla 2019 trebuie depuse la Centrul de Informare și Documentare pentru Relația cu Cetățenii al Primăriei Municipiului București, cu sediul în Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5, București. De asemenea, dosarele pot fi trimise prin poștă/curierat cu confirmare de primire, la aceeași adresă.

„Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru a achiziţiona autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – EURO 6, non-diesel şi alte mijloace de locomoţie noi, non-diesel şi electrice. (…) Sumele necesare implementării programului vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Bucureşti. Ţinând cont că traficul urban este un factor important de poluare a aerului, în Planul Integrat de Calitate a Aerului a fost prevăzută măsura de limitare a circulaţiei autovehiculelor poluante cu impact negativ asupra mediului manifestat prin degajarea în atmosferă a unor mari cantităţi de gaze toxice şi cu efect de seră”, se arată în proiectul de hotărâre votat în 2018 de Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×