Profesoară de engleză cercetată pentru că a predat la clasă cuvântul ”foot”. Ce spune inspectoratul

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
19/01/2019, 14:29
Profesoară de engleză cercetată pentru că a predat la clasă cuvântul ”foot”. Ce spune inspectoratul GALERIE FOTO
Profesoară de engleză cercetată pentru că a predat la clasă cuvântul ”foot”. Ce spune inspectoratul

O profesoară de engleză ar fi cercetată disciplinar pentru că i-ar învăța cuvinte obsecene pe elevii din ciclul primar. Aceasta a predat la clasă cuvântul ”foot”. Pentru că în limba engleză „oo” se pronunţă „u”, părintele unui copil a crezut că profesoara îi învață cuvinte obscene pe cei mici și a reclamat-o la director. Povestea a fost făcută publică chiar de profesoară pe o rețea de socializare.

Profesoara de engleză din Cluj a anunțat că la școală s-a primit o reclamație în ceea ce o privește. Pentru că a predat la clasă cuvântul ”foot”, un părinte a reclamat-o la director, iar cei de la inspectorat ar fi demarat și cercetări în acest sens.„La începutul lunii ianuarie, s-a primit un telefon la Inspectorat, o persoană care nu şi-a spus numele a descris situaţia fără a preciza şcoala unde s-ar fi întâmplat un asemenea incident. A rămas să trimită o sesizare scrisă cu toate detaliile, sesizare care nu a mai ajuns la noi”, spune Amalia Gurzău, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Cluj.

Profesoara de engleză a predat cuvântul „foot”. Un părinte a reclamat-o, dar inspectoratul neagă că ar cerceta cazul

Profesoara de engleză a predat cuvântul ”foot” la oră, iar un părinte a reclamat-o că învață copiii cuvinte vulgare. Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj susţin că instituţia nu a fost sesizată cu o asemenea plângere.  „In ultima saptamana de scoala din decembrie, a venit la scoala mama unui elev sa ma reclame pe motiv ca folosesc cuvinte vulgare la ora. Doamna nici macar nu a venit la mine, s-a dus direct la director. Directorul nestiind despre ce e vorba, m-a chemat in cabinetul dansului sa discutam problema. Va jur ca in primele 5 min abia am reusit sa articulez un „aaa” intrucat am nimerit sub artileria vocala a mamei.”, a povestit profesoara de engleză întâmplarea pe o rețea de socializare.

O profesoară de engleză a predat la clasă cuvântul ”foot”, iar un părinte a reclamat-o la director

Chiar dacă Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj spune că nu este nimic oficial, profesoara de engleză spune că a fost chemată la explicații. „Saptamana aceasta, am primit un telefon de la ISJ si desi i-am explicat doamnei inspector despre ce este vorba, luni trebuie sa ma prezint acolo pentru a explica situatia. Doamna a facut reclamatie si este hotarata sa mearga mai departe sa ma scoata din invatamant. Doamna este „potenta financiar” si manager al unei firme din oras. In 17 ani de invatamant nu mi s-a intamplat asa ceva niciodata si nu am avut nicio reclamatie. Nu am fost om in aceste zile. Pana unde merge ura asta fata de cadrele didactice? De ce nu ne lasati sa ne facem meseria?”, a răbufnit profesoara de engleză pe contul ei de pe o rețea de socializare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×