Copii, jigniți de administratorul școlii la Craiova, după ce s-au plâns de frig

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
18/01/2019, 14:12
Copii, jigniți de administratorul școlii la Craiova, după ce s-au plâns de frig
Un administrator al unei școli din Craiova a jignit niște copii, după ce aceștia s-au plâns că le este frig. O anchetă a fost pornită la Școala gimnazială „Gheorghe Bibescu” din Craiova, unde administratorul școlii a jignit elevii unei clase de-a VII-a, după ce aceștia s-au plâns de frigul din clasă și s-au mutat într-o altă sală.
Administratora școlii și-a ieșit din minți și a început să țipe la elevi. Aceasta a intrat peste ei la oră și le spus că nu merită condiții mai bune și le-a sugerat următoarele: „Du-te la mă-ta acasă, dacă e frig!“. Profesoara care se afla în clasă a încercat să intervină, însă fără succes ( Vezi VIDEO aici).

Copiii unei școli din Craiova au fost jigniți de administratorul unei școli din Craiova

Copii, jigniți de administratorul școlii la Craiova
Copii, jigniți de administratorul școlii la Craiova
Angajata școlii s-a înfuriat extrem de tare și a urlat la copiii lasei a VII-a B. Ea a fost filmată de către un elev, iar pe imagini se poate vedea indignarea femeii legată de faptul că elevii au desenat pe bănci: „Da’ nu vă e puţin ruşine, aşa? Adică v-au crescut pretenţiile, dar ca să păstrăm, nu păstrăm nimic!“, a spus administratora când a intrat în clasă.
„Chiar nu vă e ruşine să vă crească pretenţiile într-o nesimţire, în condiţiile în care voi nu păstraţi nimic?! Aţi făcut clasa aia… E deplorabilă! E mizeră, mizeră! Aţi vopsit bănci, aţi făcut… Dar să puneţi mâna să plătiţi tot mobilierul care e acolo şi pe urmă să veniţi să vă mutaţi, aici, în curăţenie! Da? Ne facem bagajele şi plecăm la loc în clasă! Până nu vine doamna dirigintă nu intră nimeni aici! Aici s-a muncit, s-a vopsit, s-a zugrăvit, s-a făcut după cum vedeţi. La fel cum a fost şi în clasa voastră, zugrăvită, aranjată, mobilier bun şi aţi distrus tot. Afară!“, a strigt administratoarea.
„Veniră să se instaleze la laboratorul de biologie. Nu! Acolo s-a muncit. Intraţi decât în ora de biologie. Da? Că asta v-am spus de la început! A fost mizerie. Aia de acolo, perdeaua, aţi rupt-o! Staţi aşa că nu vă mai pun nimic! Da? Alţi copii, care sunt la ţară şi trăiesc cu sobe şi cu foc şi cu fum, învaţă, iar voi – zero. Să nu vă mai prind că vă mişcaţi de aici, iar când plecaţi din această şcoală îmi văruiţi ce aţi făcut, mizeriile, îmi aduceţi băncile care au fost, nu pe care le-aţi vopsit voi, da? Toată şcoala asta are mobilier cum l-a găsit, numai voi v-aţi bătut joc şi de mobilier, şi de pereţi, şi de tot, asbolut tot! Ruşine să vă fie! Am zis că sunteţi… Până la urmă, o să vă reveniţi, că sunteţi copii, că să vă mai acceptăm, dar gata!“, continuă femeia, în timp ce copiii stau nemişcaţi în bănci.
Profesoara care era la clasă încearcă să intervină şi să o calmeze pe administratoare, spunând că elevii nu au avut intenţie rea când au vopsit băncile. „Nu fiţi supărată. Totuşi, intenţia lor nu cred că a fost rea“, încearcă să explice cadrul didactic. Vocea profesoarei nu se mai aude întrucât administratoarea îşi iese mai rău din fire, bate cu mâinile în uşa clasei şi strigă: „Uitaţi-vă, uşă nouă, cum arată!“. Cadrul didactic continuă să spună că intenţia elevilor nu a fost rea, că au vrut să facă ceva frumos. Numai că administratoarea continuă să țipe şi smulge bucăţi din întrerupătoarele de la laboratorul de biologie: „Uitaţi-vă ce întrerupătoare! Uitaţi-vă întrerpătoare, dacă merită copiii ăştia?! Ce au căutat să mânjească întrerupătoarele?“.

Reacția conducerii școlii: „Și-a ieșit puțin din fire”

„Cunosc deja situaţia, care, după părerea mea, s-a iscat în urma lipsei de comunicare între doamna administratoare de patrimoniu şi doamna dirigintă, deoarece în clasa în care învaţă de obicei copiii la un moment dat s-au produs nişte probleme la încălzire, probleme care, de altfel, au fost rezolvate. Mecanicul a constatat că încă nu se încălzea bine clasa, iar copiii au fost mutaţi imediat în laboratorul de biologie pentru a remedia problema din clasa respectivă“, a declarat Verginica Roşca, managerul Şcolii gimnaziale „Gheorghe Bibescu“ din Craiova.
„Am stat de vorbă şi cu dumneai de dimineaţă şi a recunoscut că n-a fost tocmai deontologică această comportare, dar a pornit de la ideea că, într-adevăr, copiii din clasa respectivă mai creează probleme în ceea ce priveşte întreţinerea mobilierului, întreţinerea curăţeniei în clasă şi atunci, din păcate, şi-a ieşit un pic din fire. Nu e vorba de distrugeri mari, să zicem că sunt manifestări ale copilăriei şi ale vârstei, dar ar putea să fie ceva mai atenţi“, a mai adăugat aceasta  pentru Gazeta de Sud.

A fost declanșată o anchetă la această școală

„Am discutat cu conducerea școlii încă de ieri, iar Inspectoratul Școlar va face o anchetă pentru a vedea inclusiv starea unității de învățământ. Noi am ținut legătura cu reprezentanții tuturor școlilor, pentru a ne asigura că nu va fi nicio problemă din cauza frigului. (…) Este regretabil limbajul angajatei. Din câte ștriu, este un angajat cu experiență în școală. După ce se va finaliza ancheta, vom vedea ce măsuri va lua școala”, a declarat pentru Digi 24, șefa ISJ Dolj, Nicole Lițoi.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×