Pod suspendat peste Dunăre, proiect surpriză anunțat de Viorica Dăncilă

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
20/12/2018, 20:28
Pod suspendat peste Dunăre, proiect surpriză anunțat de Viorica Dăncilă GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă a anunţat că se va realiza un pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila

Viorica Dăncilă a anunţat că se va face un pod peste Dunăre, în cadrul unui proiect care va costa peste o jumătate de miliard de euro. Construcţia va fi realizată în zona Brăila şi va avea o lungime de 1974 metri. Premierul României a mai discutat în cadrul şedinţei de Guvern şi despre alte proiecte care sunt în plan pentru anul următor:

„La finalul acestei săptămâni vor fi anunţaţi candidaţii selectaţi în perspectiva atribuirii contractului de parteneriat public privat pentru realizarea autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov urmând să depună ofertele tehnice şi financiare. După cum am anunţat la începutul acestei săptămâni cinci investitori reprezentând asocieri ale celor mai reprezentative firme internaţionale din construcţii şi-au arătat interesul şi au depus oferte pentru realizarea acestui proiect de infrastructură în parteneriat cu statul. Mă bucur că investitorii au încredere în economie şi că sunt nteresaţi să se alăture statului român în construcţia acestui amplu proiect aşteptat de români”.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Viorica Dăncilă a anunţat că se va construi un pod pese Dunăre

Urmează demersurile pentru al doilea proiect pe care dorim să îl realizăm în parteneriat public privat. Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a tranmis şi va fi disponibil în SEAP un alt proiect important, anume clinica multifuncţională Doctor Calistrat Grozovici. Acest proiect împreună cu documentaţia de atribuire vor fi vizibile şi accesibile investitorilor dpă publicarea în jurnalul oficial al UE. De asemena Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a pregătit alte nouă proiecte în parteneriat public-privat. Sunt finalizate studiile de fundamentare pentru autostrada Tg Neamţ Iaşi şi pentru amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie, proiecte deja puse în consultare publică şi care urmează să le discutăm într-o şedinţă anterioară (notă redacţie-viitoare).

Proiectul podului peste Dunăre
Proiectul podului peste Dunăre

Am o veste bună în special pentru locuitorii din judeţele Tulcea şi Brăila. Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia pentru începerea lucrărilor de construcţie pentru podul suspendat peste Dunăre în zona Brăila, cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din ultimii 29 de ani. Podul cu o lungime de 1974 de metri va fi cel mai lung din România şi al treilea din Europa. Podul va avea o deschidere centrală şi două deschideri laterale. Valoarea totală a lucrărilor va depăşi jumătate de miliard de euro, iar construcţia presupune mai multe etape. Prima etapă constă în executarea celor două turnuri ale podului, pe malul Dunării, în zona judeţelor Tulcea şi Brăila. Totodată vor începe lucrprile la zona de ancoraj a podului situată în judeţul Tulcea. Durata de execuţie din prima etapă la care am făcut referire anterior este de 17 luni de la data începerii efective a lucrărilor, iar valoarea estimată este de peste 139 de milioane de lei fără TVA. Este încă o dovadă clară a faptului că acordăm o atenţie deosebită investiţiilor de mare avengură”, a spus Viorica Dăncilă.

Închide ×