”Pentru 200 de lei nici nu urc în sala de operații”. Această replică a unui doctor de la Spitalul Militar i-a adus un dosar penal

Silviu Ghering    Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
14/03/2019, 14:36
”Pentru 200 de lei nici nu urc în sala de operații”. Această replică a unui doctor de la Spitalul Militar i-a adus un dosar penal GALERIE FOTO
Medic militar, trimis în judecată pentru luare de mită

Un medic de la Spitalul Militar Central s-a ales cu dosar penal și a fost trimis în judecată, fiind acuzat de luare de mită și instigare la dare de mită. În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupție se arată că medicul i-ar fi spus unei paciente că pentru 200 de lei nici măcar nu urcă în sala de operații.

Replica unui medic militar: „Pentru 200 de lei nici nu urc în sala de operații”

Porcurorii militari din cadrul DNA l-au trimis în judecată pe medicul primar ORL Vrăcioiu Radu Viorel de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila din București. „În data de 29 noiembrie 2018, inculpatul Vrăcioiu Radu Viorel, în calitatea menționată mai sus, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 500 lei, în legătură cu efectuarea unei intervenții chirurgicale asupra unei paciente (soția martorului), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Anterior, în data de 27 noiembrie 2018, înainte de efectuarea operației, medicul i-a reproșat pacientei faptul că este prea mică suma de 200 lei pe care aceasta intenționa să i-o înmâneze, spunându-i că pentru această sumă de bani nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operații.

În aceeași zi, inculpatul a determinat-o pe pacientă să-i ofere și medicului anestezist suma de 150 lei, lucru pe care aceasta l-a și făcut. A intrat în salon și deoarece nu-i ajungeau banii a împrumutat de la o colegă de salon 100 lei, după care a remis întreaga sumă cerută medicului Vrăcioiu Radu Viorel pentru a fi înmânată mai departe destinatarului. Nu s-a putut stabili dacă cei 150 lei au ajuns într-un final la medicul anestezist”, se arată în rechizitoriul anchetatorilor.

Spitalul Militar Central
Spitalul Militar Central

Medicul militar s-a ales cu dosar penal și a fost trimis în judecată

Medicul militar a fost trimis în judecată, fiind acuzat de luare de mită și instigare la dare de mită. În același dosar a fost trimisă în judecată și Gavriluț Simona, pentru dare de mită. „În data de 28 noiembrie 2018, în aceeași calitate și pentru o intervenție medicală asemănătoare, inculpatul Vrăcioiu Radu Viorel a primit de la inculpata Gavriluț Simona suma de 500 lei”, mai scrie în rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunerea de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×