Anunțul momentului din Costa Rica pentru Elena Udrea. Mai scapă de extrădare?

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
14/03/2019, 11:53
Anunțul momentului din Costa Rica pentru Elena Udrea. Mai scapă de extrădare? GALERIE FOTO
Anunțul momentului din Costa Rica pentru Elena Udrea

Anunțul momentului din Costa Rica pentru Elena Udrea: chiar dacă cererea de azil politic i-a fost respinsă de Comisia pentru Vize și Refugiu, fostul ministru ar putea să capete cetățenie în țara din America Centrală sau cel puțin ar putea să își prelungească șederea. Situația Elenei Udrea a fost explicată de un jurnalist din Costa Rica.

Cum poate obține Elena Udrea cetățenie în Costa Rica

„Încă o dată Tribunalul Administrativ are spre soluționare dosarul Elenei Udrea și Alinei Bica, după ce solicitările lor de azil au fost din nou respinse de comisia de Vize și Refugiu. Acum ne gândim care sunt variantele pentru viitor. Ei bine, una ar fi ca Tribunalul Administrativ să decidă ca acest răspuns negativ din partea comisiei să rămână definitiv.

A doua variantă ar fi ca tribunalul să trimită din nou cazul spre Comisia de Vize și Refugiu pentru ca membrii să soluționeze din nou, așa cum s-a întâmplat în decembrie, când le-au fost respinse pentru prima dată solicitările de refugiu, iar a treia variantă ar fi ca Tribunalul să decidă că Alina Bica și Elena Udrea trebuie să primească acest azil politic și asta ar însemna că ele pot rămâne aici, în Costa Rica, cu statut de refugiate”, a declarat Gustavo Fallas, jurnalist la AmeliaRueda.com, pentru postul de televiziune România TV.

Elena Udrea și Alina Bica nu primesc azil politic
Elena Udrea și Alina Bica nu primesc azil politic

În ce condiții trebuie să plece Alina Bica și Elena Udrea din Costa Rica

„În cazul în care se va respinge definitiv, ele vor trebui să plece din Costa Rica, nu vor mai putea rămâne aici ca refugiat, doar ca turiști ar mai putea veni aici, iar turiștii au la dispoziție legal doar 90 de zile de ședere, de aceea ele vor trebui să plece și apoi ar putea să se întoarcă. Udrea ar putea să ceară și cetățenie având în vedere că are o fetiță născută aici, dar asta durează. Legea spune că Tribunalul are la dispoziție 3 luni să soluționeze acest caz în ceea ce privește refugiul”, a mai spus Gustavo Fallas cu privire la situația Elenei Udrea și Alinei Bica.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×