Pensie derizorie prin Pilonul II! Lia Olguța Vasilescu a spus cât vor câștiga pensionarii români

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/01/2020, 17:49
Pensie derizorie prin Pilonul II! Lia Olguța Vasilescu a spus cât vor câștiga pensionarii români
Ce pensie vor câștiga pensionarii români prin Pilonul II. Sursa foto: capital.ro

Social democrații atrag atenția asupra Pilonului II de pensii! Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că după 10 ani de contribuție la Pilonul II de pensii, un român va primi în medie 46 de lei la pensie și că fondurile private de pensii pot fi un ‘Caritas’.

Ce pensie vor câștiga pensionarii români prin Pilonul II

„Cresterea contributiei la 6% pentru pilonul II de pensii afecteaza pensia de stat, pentru ca se dimineaza procentul cotizat pentru pilonul I. Nu pilonul I e Caritas, ca statele nu dau niciodata faliment, ci pilonul II poate fi Caritas.

Dupa 10 ani de contributie la Pilonul II, e informatie pretioasa, in contul mediu al unui roman s-au strans 6.671 de lei. Daca maine ar iesi la pensie si ar trebui sa primeasca 12 ani pensie, speranta de viata medie calculata, rezulta o pensie lunara de 46 de lei, adica 10 euro, asta este pensia medie pe Pilonul II.

Pensie de 20 de euro pe lună pentru români

Daca s-ar dubla inseamna o pensie de 20 de euro. Cine se asteapta la o pensie decenta care sa compenseze pensia de stat se insala amarnic”, a zis Lia Olguta Vasilescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×