Mesajul unui polițist, după ce a văzut fluturașul de salariu al unui infirmier: Mi-am cumpărat găleată și mop

Claudiu Ilie   
în Instant Articles
20/01/2019, 18:55
Mesajul unui polițist, după ce a văzut fluturașul de salariu al unui infirmier: Mi-am cumpărat găleată și mop GALERIE FOTO
Polițiștii sunt revoltați de situația salarială

Într-o postare pe Facebook, Bogdan Bănică, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România, s-a arătat revoltat față de situația salarială actuală a polițiștilor. În acest sens, a publicat spre comparație doi fluturași de salariu și a ajuns la incredibila concluzie că un agent de poliție cu o vechime de zece ani primește o leafă mult mai mică decât un infirmier debutant. „Mi-am cumpărat o găleată cu mop și cred că pun trusa criminalistică în cui, după 20 de ani”, spune acesta, mai în glumă, mai în serios.

La o simplă privire a celor doi fluturași, se poate observa că venitul lunar al respectivului polițist ajunge până la 3.113 lei, în vreme ce infirmierului aflat la început de drum îi intră în cont 3.595 lei.  La această discrepanță contribuie și orele suplimentare, pentru care cei din sectorul medical sunt remunerați. „Sigur, la noi orele suplimentare, cu excepția celor de sâmbătă și duminică, nu sunt remunerate, ci se compensează cu timp liber.”, a precizat Bogdan Bănică.

Polițiștii amenință cu proteste dacă nu li se rezolvă situația salarială
Polițiștii amenință cu proteste dacă nu li se rezolvă situația salarială

Avertisment dur pentru ministrul Carmen Dan: polițiștii trec la fapte

Adevărul gol-goluț este că am rămas categoria bugetară cea mai batjocorită de actualii guvernanți. Nu se întreabă nimeni de ce, dragă-doamne, informațiile privind salarizarea personalului MAI este clasificată la secret? Sperând că, în acest fel, își pot continua bătaia de joc, ajungând să ne umilească, la propriu. Nemulțumirile noastre, iată, sunt cât se poate de reale, iar ultima și unica soluție rămâne protestul masiv al personalului Familiei Ocupaționale Apărare și Ordine Publică.” , a scris revoltat, Bogdan Bănică.

Totodată, acesta a menționat că polițiștii nu au de gând să stea cu mâinile în sân și a lansat un avertisment dur pentru Ministrul de Interne, Carmen Dan, transmițându-i să se aștepte la proteste din partea sindicatului pe care îl reprezintă: „Îi transmit doamnei ministru că suntem deciși să uzăm de toate formele legale de protest culminând cu blocarea activității și înaintarea la CCR  a excepției de neconstituționalitate privind dreptul la grevă.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×