Mesajul lui Klaus Iohannis pentru români, în ziua alegerilor. Președintele a votat la Jean Monnet

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru români, în ziua alegerilor. Președintele a votat la Jean Monnet
Klaus Iohanis a venit la vot fără soția sa Carmen. Sursa foto: hotnews.ro

Preşedintele în exerciţiu al României Klaus Iohannis a votat în jurul orei 9:00 la Liceul Jean Monnet din Capitală. Dacă inițial jurnaliștii acreditați nu au avut voie să filmeze în incinta secției de votare, situația a fost remediată de șeful Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Constantin-Florin Mituleţu-Buică. Actual președinte a ținut și un scurt discurs la ieșirea de la vot.

Ce le-a transmis Klaus Iohannis românilor după ce a votat

Românii își exprimă în această dimineață opțiunea de vot pentru alegerile prezidențiale. La fel și candidații la fotoliul de la Cotroceni. Până la această oră au ajuns la urne mai mulți politicieni printre care se numără Gabriela Firea, Ludovic Orban sau Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea. Klaus Iohannis, președintele țării, a ajuns la secția de votare de la Liceul Jean Monnet din Capitală unde a votat pentru viitorul României.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Klaus Iohannis a mers la vot singur, fără soția sa, Carmen și a declarat la ieșirea din secție că este o zi importantă pentru români. În plus, președintele a spus că-și dorește ca românii să iasă în număr mare la vot pentru că de ei depind următorii 4 ani. „E o zi extrem de importantă şi pentru mine şi pentru România. Îmi doresc un viitor luminos pentru România. Azi e ziua în care românii decid ce viitor va avea ţara în următorii ani. Dragi români, vă aştept la vot”, a spus preşedintele după ce a ieșit din secția de votare.

Alegerile prezidențiale de anul acesta sunt cele mai scumpe din istorie

„Sunt cele mai scumpe alegeri de până acum, pentru că vorbim de 835 de secţii de votare în străinătate, faţă de 441, faţă de 390, câte erau acum cinci ani în străinătate şi procesul de votare în străinătate este costisitor, dar este costisitor şi în ţară. Din 150 de milioane de euro, 50 de milioane aproape sunt în străinătate, dar 100 de milioane în ţară. Sunt destul de mulţi bani”, a spus Mituleţu-Buică într-o conferinţă de presă.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×