Maternitatea de la Spitalul Elias a fost închisă! „Se face igienizarea”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/12/2018, 18:05
Maternitatea de la Spitalul Elias a fost închisă! „Se face igienizarea”
Maternitatea Giulești, închisă!

Maternitatea Spitalului Elias, închisă pentru igienizare! În plin scandal monstru din cauza bebelușilor infectați cu bacteria stafilococ auriu, s-a decis închiderea acesteia, pentru a se putea efectua o igienizare. Surse din interiorul instituiei susțin că dezinfectarea maternității Elias face parte dintr-o operațiune programată. Când se va redeschide Maternitatea Spitalului Elias? De câte ori are loc igienizarea în instituție? Această decizie a fost luată drept urmare a tragicului eveniment unde 23 de bebeluși au fost infectați cu stafilococ auriu.

Toți copilașii sunt acum tratați la alte două spitale pentru copii din Capitală: Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu și Spitalul de Copii Marie Curie. De asemenea, Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate București efectuează controle în toate maternitățile din București, conform ministrului, Sorina Pintea, a declarat aceasta pentru Hotnews. „În august, când am tras un semnal de alarmă cu privire la spălatul pe mâini, am fost ironizată. Am avut dreptate. Bineînțeles că nu e normal. Am luat măsuri, dar nu e o soluție. Soluția e să respectăm regulile de igienă, să nu mai avem probleme în spitale.” 

Maternitatea de la Spitalul Elias, închisă!

S-a decis închiderea Maternității  Giulești! „La Spitalul Elias se face igienizarea maternităţii de două ori pe an. O dată primăvara şi o dată iarnă. Este vorba despre o igienizare programată în această săptămână. De luni va fi funcţională. Este regula spitalului ca de două ori pe an să se facă igienizare. Cea de-a doua a igienizare a fost programată în cursul acestei săptămâni, luni maternitatea este din nou deschisă”, au declarat surse medicale din spital.

Sorina Pintea, despre bebelușii infectați cu stafilococ auriu
Sorina Pintea, despre bebelușii infectați cu stafilococ auriu

 „La alte maternități, în acest moment, nu sunt probleme. Puține, din câte am apucat să verificăm. Acţiunea de control tematică s-a suprapus peste ce s-a întâmplat. Înseamnă că intuiția mea a fost bună, că sunt probleme în maternități. Dar până acum, nu, în nicio altă maternitate. Mi-e greu. Doar să-mi cer scuze în numele celor de acolo care nu și-au făcut datoria”, a fost mesajul ministrului Sorina Pintea pentru părinții  copiilor care au fost infectați cu stafilococ auriu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×