Măsuri de siguranță la Catedrala Mântuirii Neamului

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
25/11/2018, 10:02
Măsuri de siguranță la Catedrala Mântuirii Neamului
Enoriași, în fața Catedralei Naționale

Astăzi, duminică, 25 noiembrie, are loc marele eveniment de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului. Programul a început deja de la ora 08:00. Atunci, va fi săvârșită slujba Acatistului Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina în Catedrala Națională. La ora 09:00 a urmat citirea Actului de sfințire, iar la ora 10:30 va urma Sfânta Liturghie ce va fi săvârșită în interiorul Catedralei Mântuirii Neamului. În jurul orei 13:00, vor fi așezare la ieșirea din Sfântul Altar al Catedralei raclele cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei și cea cu moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina. Astăzi au fost așteptați aproximativ 30.000 de oameni, iar, enoriașii care au ajuns de la primele ore ale dimineații, au putut privi slujba Sfintei Liturghii pe ecranele special montate, în interior nefiind spațiu disponibil. Acolo, vor avea loc doar cei 2.000 de invitați oficial.

Totodată, cu ocazia desfășurării evenimentelor religioase, s-a restricționat traficul rutier, STB a anunțat modificări ale traseelor și s-au luat și măsuri sporite de siguranță la Catedrală. Aceste măsuri constau în verificarea la sânge a creștinilor. În acest moment, mii se persoane stau în fața lăcașului de cult, iar cei care vor să intre în sfânta biserică sunt ”scanați” pentru a nu intra cu obiecte periculoase asupra lor.

Măsuri de siguranță la Catedrala Mântuirii Neamului

masuri de siguranta la catedrala mantuirii neamului
Programul a început deja de la ora 08:00. Atunci, va fi săvârșită slujba Acatistului Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina în Catedrala Națională.

Printre credincioșii care au fost prezenți încă de la primele ore este și Gigi Becali. Acesta, la intrarea în Catedrala Națională a precizat că sfințirea acesteia este cea mai mare realizare a României chiar din ultima sută de ani.  ”E cea mai mare realizare a României din ultima sută de ani”, a spus omul de afaceri. De asemenea, acesta a declarat și că a ajutat Catedrala cu două mii de euro, încă de când aceasta nu avea proiectul făcut. ”Am dat şi eu două milioane de euro la început, când nici nu era proiectul măcar. Să vedem (dacă dau şi pentru pictură -n.r.). Dumnezeu cum vrea”, a adăugat Becali.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×