Lovitură devastatoare pentru nunți, botezuri și vacanțe! S-a dat legea!

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
19/01/2019, 12:58
Lovitură devastatoare pentru nunți, botezuri și vacanțe! S-a dat legea! GALERIE FOTO
Lovitură devastatoare pentru nunți, botezuri și vacanțe! S-a dat legea!

La începutul acestui an a intrat în vigoare o lege care va afecta evenimentele festive din acest an. Astfel, nunțile, botezurile, dar și vacanțele se vor scumpi. Lovitra devastatoare pentru cei care lucrează în aceste domenii a venit de la 1 ianuarie 2019. Dacă în restaurantele din hoteluri barmanii, ospătarii și bucătarii puteau fi angajaţi şi ca zilieri, din 2019, după ce legea s-a schimbat, acest lucru nu se mai poate.

Românii care fac în acest an nunți, botezuri sau alte evenimente trebuie să ia în calcul o mărire serioasă a tarifelor. Organizatorii de evenimente se plâng că intrarea în vigoare a noului cod fiscal îi obligă să scumpească tarifele. În noua lege scrie că barmanii şi ospătarii nu mai pot fi angajaţi cu ziua. Modificarea a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2019, odată cu noile măsuri fiscale. Cei din industria turismului ameninţă că își vor scumpi serviciile, pentru că sunt obligați să facă noi angajări.

Lovitură devastatoare, se scumpesc nunțile, botezurile și vacanțele! Legea e în vigoare

Legea este devastatoare pentru cei care organizează nunți și botezuri, dar și cei din turism sunt afectați. În restaurantele din hoteluri barmanii, ospătarii și bucătarii puteau fi angajaţi şi ca zilieri. Acum nu se mai poate, așă că organizatorii de evenimente sunt obligați să facă angajări. Asta ar duce automat la scumpirea serviciilor.

În 2019, ospătarii și bucătarii nu mai pot fi angajaţi ca zilieri

Dacă până acum se putea angaja pentru o zi un bucătar, barman sau ospătar, acum în turism nu mai ai voie să faci asta, prin eliminarea sectorului din categoria zilieri. Din acest an trebuie să angajezi o astfel de persoană pe o perioadă determinată de minimum trei luni, în condițiile în care, până astăzi, turismul a fost unul dintre domeniile în care se lucrează foarte mult cu zilieri. În momentul de față, zilieri mai pot fi angajați în agricultură, silvicultură și piscicultură. Şi asta se poate doar pentru cel mult 120 de zile pe an.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×