Liviu Dragnea cere oficial tăierea bugetului SRI! Câți bani vrea să ia de la servicii

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
11/02/2019, 15:15
Liviu Dragnea cere oficial tăierea bugetului SRI! Câți bani vrea să ia de la servicii GALERIE FOTO
Liviu Dragnea a depus amendamentele pentru a tăia din salariile celor de la SRI

Liviu Dragnea cere reducerea bugetului SRI! Liderul partidului Social Democrat a depus deja amendamente la proiectul de buget al serviciilor prin care cere tăierea a 450 de milioane de lei. Potrivit unuia dintre amendamente, 295 de milioane de lei din bugetul celor de la SRI vor urma să ajungă la Sănătate, fiind destinate programelor: Vitamina D, Panorama si Teste markeri tumorali.

Din păcate, disputa reducerea bugetului la servicii a început încă de pe 8 februarie. Amintim că ponderea bugetului pentru cheltuielile SRI s-a înjumătățit în ultimii 4 ani, potrivit oficialilor. „Pentru 2019, în varianta propusă de Guvern, vom avea practic circa 400 de milioane de lei pentru funcționare, asta înseamnă aproape 80 de milioane de euro pentru tot Serviciul Român de Informații”, au declarat oficialii serviciilor.

Liviu Dragnea cere oficial reducerea bugetului SRI!

Liderul Partidului Social Democrat a cerut reducerea bugetului SRI, astfel că a depus oficial amendamentele la proiectul de buget pentru a tăia 450 de milioane de lei. Unul dintre amendamente arată că 295 de milioane de lei de la SRI vor ajunge la Sănătate, ajungând la programele pentru Vitamina D, Panorama si Teste markeri tumorali. Bugetul total al SRI este de 2,4 miliarde de lei, iar cheltuielile operative și administrative sunt de 400 de milioane de lei.  Problema reducerea bugetului a mai fost în plan principal de curând, unde s-au reluat câteva date.

Liviu Dragnea cere reducerea bugetului SRI
Liviu Dragnea cere reducerea bugetului SRI

„În 2016 Parlamentul a dat legea 232 pentru pensionarea anticipată a cadrelor și care stabilea chiar pensii mai mari decât salariile primite. Rezultatul a fost că în 2017 au ieșit la pensie la fel de mulți oameni cât în ultimii 12 ani. Iar pensiile sunt în sarcina noastră, a SRI. Salariile la fel s-au mărit că așa a decis Guvernul”, au spus oficialii SRI.  „Pentru 2019, în varianta propusă de Guvern, vom avea practic circa 400 de milioane de lei pentru funcționare, asta înseamnă aproape 80 de milioane de euro pentru tot Serviciul Român de Informații”, a specificat sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×