Klaus Iohannis, gafă de proporții la întâlnirea cu Prințul Charles

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
15/11/2018, 15:59
Klaus Iohannis, gafă de proporții la întâlnirea cu Prințul Charles
Klaus Iohannis, la întâlnirea cu Prințul Charles din Londra

Klaus Iohannis a făcut o gafă de proporții la întâlnirea cu Prințul Charles. Pe scurt, președintele a participat miercuri, 14 noiembrie 2018, la Londra, alături de premierul britanic Theresa May la evenimentul dedicat Prințului Charles, cu ocazia împlinirii a 70 de ani. Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, subiectele abordate la întrunirea acestora s-au învârtit în sfera relației bilaterale, a stadiului negocierilor privind Brexit, cooperarea în sfera securității și apărării, a agendei regionale și a priorităților președinției române a Consiliului Uniunii Europene.

Așadar, liderul țării a participat, ulterior, la invitația reginei Elisabeta a II-a a regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, la un dineu în cinstea prințului de Wales. Însă, chiar dacă toate erau puse la punct, neprevăzutul s-a întâmplat și, conform informațiilor din presă, Iohannis a făcut o gafă fără precedent. Acesta i-a dăruit Prințului Charles o icoană cu Sfântul Gheorghe, în timp ce omoară un dragon.

Gafa de proporții a președintelui Iohannis la întâlnirea cu Prințul Charles

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu printul charles la londra
Icoană cu Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

Cadoul a fost frumos, însă condițiile au fost neprielnice, căci steagul regiunii Prințului de Wales prezintă un dragon, acesta fiind un simbol foarte impostant pentru ei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×