Klaus Iohannis, despre revocarea procurorului Augustin Lazăr: „Sunt mulțumit, nu voi revoca”

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/01/2019, 13:18
Klaus Iohannis, despre revocarea procurorului Augustin Lazăr: „Sunt mulțumit, nu voi revoca”
Klaus Iohannis, despre revocare lui Augustin Lazăr

Klaus Iohannis a făcut primele declarații despre posibila revocarea a procurorului Augustin Lazăr. Acesta a declarat că este foarte mulțumit, astfel că nu va revoca. De asemenea, printre primele declarații ale președintelui din anul 2019 sunt și despre lipsa unui proiect de buget, despre alegerile prezidențiale, prelungirea mandatului șefului Statului Major, numirea de procurori, atât cât și despre noii miniștri.

”Am semnat ieri decretele de revocare, am văzut că decretele mele se publică în aceeași zi. Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă voi refuza. Avem argumente de legalitate și de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză. Voi da publicității inclusiv motivele, până la mijlocul săptămânii viitoare”, a specificat Klaus Iohannis.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Klaus Iohannis, despre revocarea lui Lazăr: „Face o treabă foarte bună”

Klaus Iohannis, în primele declarații oficiale ale noului an, a vorbit despre revocarea procurorului general. Se pare că Augustin Lazăr rămâne la același post, pentru că șeful statului este mulțumit. ”Domnul ministru, probabil neavând o treabă mai bună de făcut, a trimis din nou documentele. În această etapă pot să răspund foarte simplu: nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Face o treabă foarte bună, sunt mulțumit. Așa-zisa evaluare nu satisface rigorile legii.” ”Sunt în analiza departamentului de resort. Este important de reținut că domnul ministru a considerat să trimită aceleași propuneri, lucru care este cel puțin ciudat” a anunțat acesta despre propunerile de numire de procurori.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Cât despre prelungirea mandatului șefului Statului Major a declarat că: ”Eu am semnat acel decret, fiindcă așa îmi permite legea. Nu scrie niciunde că președintele trebuie să aștepte propunerea ministrului. Vă dați seama ce ar fi fost ca România să nu aibă șef al armatei. PSD, care a fost incapabil să vină cu o propunere serioasă, nu are decât să stea să se mai gândească. Eu nu am cum să stau în România fără șef al mandatului. Stau foarte liniștit cu generalul Ciucă ca șef al armatei încă un an de zile. O soluție foarte bună, perfect pe lege și pe Constituție”

Închide ×