Tudorel Toader i-a cerut lui Iohannis revocarea procurorului general Augustin Lazăr

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/12/2018, 09:07
Tudorel Toader i-a cerut lui Iohannis revocarea procurorului general Augustin Lazăr
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a cerut lui Iohannis revocarea procurorului general Augustin Lazăr.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a cerut lui Iohannis revocarea procurorului general Augustin Lazăr. Acesta a anunțat că trimite, joi, cererea de recovare la Cotroceni. ”Ştiţi că procurorul general trage de timp, nu e un secret pentru nimeni. Personal chiar poate fi înţeles, dar ca procuror general e imposibil de înţeles, pentru că s-a adresat Curţii de Apel din Alba Iulia ca persoană fizică, la dânsul acasă. Dar eu m-am referit la procurorul general, nu la persoana fizică, m-am referit la deficienţele manageriale”, a spus Tudorel Toader.

Mai mult, ministrul Justiției a susținut că Augustin Lazăr a sesizat la CCR ceva care nu are are legătură cu cauza. ”Acească tragere de timp nu are legătură cu fondul cauzei, astăzi voi trimite la președintele Republicii demersul de revocare”, a mai spus ministrul.

Tudorel Toader i-a erut lui Klaus Iohannis revocarea procurorului general Augustin Lazăr

De asemenea, Toader a menționat că își pune bazele în Constituție, pe evaluarea și pe o hotărâre CCR. De altfel, acesta a precizat și că va reveni cu cererea de numire a celor 5 procurori șefi, printre care se află și Adina Florea, cererea acesteia fiind resprinsă anterior de liderul statului, care a solicitat verificarea CNSAS. ”Nefiind vorba despre o nelegalitate în dosarele celor 5 candidați, completăm și trimitem la președinte.(…)Sunt magistrați de rang în funcție pe care peședintele nu i-a întrebat de verificări la CNSAS. Același decident nu poate avea un dublu standard.”

Tudorel Toader i-a cerut lui Iohannis revocarea procurorului general Augustin Lazăr
Ministrul a precizat și că va reveni cu cererea de numire a celor 5 procurori șefi, printre care se află și Adina Florea

De altfel, în data de 23 decembrie, Toader a menționat că pregătește această procedură de revocare. ”Eu pe 27 trimit la preşedintele republicii, finalizez procedura de revocare a lui, după cum trimit şi pentru ceilalţi cinci pe care i-a respins pe nelegalitate, că n-au avut adeverinţa de la CNSAS, când la scurt timp chiar CNSAS spune că nu era nevoie, CSM spune că nu era nevoie şi nici nu era obligaţia mea, era a CSM şi în avizul lor scrie acelaşi lucru”, a spus ministrul Justiției.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×