Iași a primit titlul de capitală istorică. PSD boicotează evenimentele la care participă Klaus Iohannis

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
24/01/2019, 19:48
Iași a primit titlul de capitală istorică. PSD boicotează evenimentele la care participă Klaus Iohannis
Ședință a Comitetului Executiv Național al PSD

PSD vrea să boicoteze ceremonia prin care orașul Iași urmează să primească titlul de capitală istorică. Prin vocea liderului PSD Iași, Marcel Popa, social-democrații  se arată nemulțumiți din cauza neinvitării pentru evenimentul ce va avea loc miercuri seară, a consilierilor județeni pesediști și îl consideră vinovat pentru acest lucru pe primarul Mihai Chirica, considerând că astfel dă dovadă de imaturitate.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis și-a anunțat participarea la evenimentul în urma căruia Iașiul va deveni capitală istorică. Zeci de de locuitori ai orașului au așteptat în fața Mănăstirii Sfinții Trei Ierarhi, pentru a-l întâmpina pe președintele României și a da mâna cu acesta. Înainte de a participa la ceremonie, șeful statului a ținut să viziteze mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza și a fost primit cu aplauze de către ieșeni.

PSD iese la atac. Boicotează un eveniment istoric pentru orașul Iași

Liderul PSD Iași, Marcel Popa, a declarat miercuri că partidul pe care îl reprezintă a decis boicotarea ceremoniilor, menționând totodată că această inițiativă survine în semn de solidaritate cu consilierii județeni social-democrați, pe care Primăria Iașiului a refuzat să-i invite, în vreme ce consilierilor care aparțin partidelor din opoziție, le-au fost înmânate invitații pentru a  lua parte la acest eveniment. Primarul Mihai Chirica este cel vizat de pesediști ca principal vinovat pentru situația creată. „În semn de solidaritate cu colegii mei, am decis să nu participăm. Vrem să sancționăm acest derapaj. Primarul Mihai Chirica se comportă imatur”, a afirmat Marcel Popa în cadrul unei conferințe de presă.

PSD boicotează!
PSD boicotează un eveniment istoric la Iași!

Miercuri, la ora 18, președintele României, Klaus Iohannis, va participa la ceremonia în urma căreia Iașiul va dobândi oficial statutul de capitală istorică. Administrația Prezidențială a anunțat că șeful statului va lua parte la Ceremonia de semnare a decretelor pentru decorarea Teatrului Național Vasile Alecsandri din Iași, dar și a Operei Naționale din oraș. De asemenea, în cadrul evenimentului va fi  înmânată Copia Decretului de promulgare a Legii pentru declararea Municipiului Iași „Capitală Istorică a României”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×