Gripa a făcut a 8-a victimă! Cine e adolescentul de 17 ani. Avertismentul medicilor

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/01/2019, 15:55
Gripa a făcut a 8-a victimă! Cine e adolescentul de 17 ani. Avertismentul medicilor
Cine este tânărul de 17 ani care a fost ucis de virusul gripal?

A opta victimă a virusului gripal a fost, din păcate, un tânăr de doar 17 ani. În urma celor întâmplate, medicii au avertizat că leacurile băbești sunt total inutile. Se pare că adolescentul nu era vaccinat și avea și alte probleme de sănătate. Penultima victimă a gripei a fost un copilaș de 11 luni, trupul său nu a putu rezista virusului, astfel că în 4 zile aceasta l-a doborât.

 „Nu putem vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoştinţă ca vreun spital să fi intrat în carantină”, a declarta Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Gripa a ucis 8 oameni! Un adolescent de 17 ani a decedat azi

Din păcate, se pare că adolescentul, a 8-a victimă a gripei, nu era vaccinat corespunzător și avea și alte probleme de sănătate. Medicii trag un semnal de alarmă, gripa a ucis deja 8 oameni, iar cazurile pacienților care au virusul gripal nu încetează să crească.Singura măsură care poate preveni gripă este vaccinarea. Leacurile băbești, sucurile sunt total inutile, singura prevenție este vaccinarea. Recomandăm întregii populații să evite vizitele la spital, avem telefoane mobile, putem comunica ușor cu rudele internate. Să respectăm măsurile de igienă suplimentare, să evităm aglomerațiile, să purtăm mască. Orice om care începe să aibă simptome de răceală în primele 24, 36 de ore, o febra, strănut, durere de cap pot fi controlate cu paracetamol, ibruprofen, dacă nu se rezolva să meargă la doctorul de familie, a anunțat purtărotul de cuvânt al institutului Matei Balș, Cătălin Apostolescu.

Gripa a ucis a 8-a persoană
Gripa a ucis a 8-a persoană

De asemenea, a spitalele Matei Balș și Victor Babeș vizitele sunt strict interzise. ” Din păcate, în acest moment avem patru decese cauzate de virusul gripal: două în Galaţi, unul în Arad şi unul în Târgu Mureş. Nu putem vorbi despre o epidemie la gripă în acest moment.Numărul cazurilor de gripă este sub numărul cazurilor din perioada precedentă, din perioada similară a anului trecut. Dar pot să spun că anul acesta vaccinarea antigripală pe grupe de risc a început la 15 septembrie. Am promis că livrăm atunci primele vaccinuri şi am făcut-o. Am suplimentat numărul de doze la 1.300.000 de doze de la 1.000.000 şi acum mai avem în stoc 170.000 de doze. Aş vrea să le mulţumesc public medicilor de familie pentru că s-au implicat în această campanie. Dacă avem 1.100.000 de doze deja făcute, asta înseamnă că s-a muncit”, a declarat Sorina Pintea, în cadrul Antena 2.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×