Gigi Becali, loc de muncă înainte de Revoluție!

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
15/10/2018, 13:57
Gigi Becali, loc de muncă înainte de Revoluție!
Gigi Becali și locul său de muncă înainte de Revolutie

Gigi Becali, recunoscut pentru activitatea sa în sfera fotbalului, dar și pentru ajutorul pe care îl oferă oamenilor în nevoie, nu a fost din prima unul dintre cei mai bogați oameni din România. Se pare că acesta, înainte de Revoluție, a avut o slujbă care nu are nicio legătură cu ce face în prezent afaceristul. Gigi Becali, născut pe data de 25 iunie, în satul Zagna, Brăila, făcând parte dintr-o familie de origine aromână, a fost surghiunit în Bărăgan, din cauza celor ce se întâmplau în perioada comunistă în România. Și, cu toate că țara se afla într-un moment gri, unii au reușit să răzbească, iar un om care face parte din această categorie a fost tatăl afaceristului.

Acesta a făcut o avere din oierit, meserie cu care este identificat și astăzi Gigi Becali. Mai târziu, după ce acesta a absolvit Liceul Iuliu Maniu din Capitală, a început să lucreze ca lăcătuș-mecanic în cadrul ICCE; de altfel, o meserie pe care o împărțea cu majoritatea cetățenilor români la acea vreme. Ulterior, Gigi Becali a urcat treptat înspre mai bine. Cu ajutorul unei moșteniri, dar și unui împrumut din partea lui Hagi, după anul 1989, latifundiarul importa blugi, țigări și săpun cu ajutorul unor TIR-uri din Turcia.

Gigi Becali, loc de muncă înainte de Revoluție! Latifundiarul a fost lăcătuș-mecanic

Gigi Becali, loc de muncă înainte de Revoluție
Un lăcătuș-mecanic, făcându-și meseria

Mai târziu, acesta a început să investească în imobiliare, mare parte cumulând acum puțin din averea sa din prezent. În anul 2008, Gigi Becali s-a încadrat în ”Top 500 Forbes”, averea sa fiind estimată la aproximativ 725 milioane de euro. În anul 2004, a venit la conducerea Partidului Noua Generație, iar în 2007 a avut onoarea de a se vorbi despre el și construirea averii sale, pe BBC. În 2009, a fost ales în Parlamentul European, împreună cu Corneliu Vadim Tudor. Până în anul 2010, din acel moment, a fost prezent la 10 din 37 de ședințe în plen, fiind reprezentat al României.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×