Gabriela Firea vrea să-i acorde Patriarhului Daniel titlul de cetăţean de onoare al Bucureştiului

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
25/01/2019, 20:20
Gabriela Firea vrea să-i acorde Patriarhului Daniel titlul de cetăţean de onoare al Bucureştiului GALERIE FOTO
Gabriela Firea vrea să-i acorde Patriarhului Daniel titlul de cetăţean de onoare al Bucureştiului

Gabriela Firea vrea să-l facă cetăţean de onoare al Bucureştiului pe Patriarhul Daniel. Propunerea Primarului General este deja într-un proiect de hotărâre. Consiliul General al Municipiului Bucureşti va analiza propunerea, care se află pe ordinea de zi a ședinței din data de 31 ianuarie 2019. Meritul pentru care Patriarhul Daniel ar urma să devină cetățean de onoare al Capitalei este acela „de a începe realizarea lucrării publice Catedrala Mântuirii Neamului, de o mare valoare pentru Municipiul Bucureşti”

Primăria Capitalei, în frunte cu Gabriela Firea, prevede în respectivul proiect de hotărâre că „se acordă titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti domnului Dan Ilie Ciobotea (Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române) în semn de recunoştinţă pentru activitatea social-filantropică, liturgică şi misionară desfăşurată în plan naţional şi internaţional”.

Acordarea titlului de cetăţean de onoare Patriarhului Daniel, de către Gabriela Firea, se va decide pe 31 ianuarie

Gabriela Firea vrea să-i acorde Patriarhului Daniel titlul de cetăţean de onoare al Bucureştiului pentru „grija părintească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a începe realizarea lucrării publice Catedrala Mântuirii Neamului, de o mare valoare pentru Municipiul Bucureşti, ce va aduce în ansamblul ei atât Muzeul Creştinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic şi tratament, cât şi un centru de conferinţe, toate în incinta Catedralei noi”.

Gabriela Firea vrea să-l facă cetăţean de onoare al Bucureştiului pe Patriarhul Daniel

Gabriela Firea a subliniat „curajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a construi şi de a urma direcţia istorică a Regelui Ferdinand, care în anul 1920 a susţinut că ‘Suntem datori să ridicăm în Capitala tuturor românilor, Biserica Mântuirii Neamului ca simbol al unităţii sufleteşti a întregului neam’”. De asemenea este remarcată în această decizie „importanţa şi impactul benefic pe care îl are realizarea acestui edificiu asupra cetăţenilor României în special al locuitorilor Capitalei”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×