Gabriela Firea, despre problemele de la RADET din Bucureşti! Pe cine dă vina primarul general al Capitalei

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
18/01/2019, 11:05
Gabriela Firea, despre problemele de la RADET din Bucureşti! Pe cine dă vina primarul general al Capitalei GALERIE FOTO
Gabriela Firea recunoaște că sunt probleme la RADET, dar pasează vina la PNL

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, recunoaște că sunt probleme la Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET), dar consideră că Opoziția nu este îndreptățită să critice Primăria. Edilul șef spune că nu poate repara în doi ani ceea ce nu s-a făcut „de la Revoluție încoace.”

Gabriela Firea a încercat să arunce vina pentru problemele de la RADET în „curtea” celor de la PNL, care au deținut controlul regiei înainte ca ea să devină primar. „Consider strigătoare la cer demagogia PNL privitoare la situația RADET, în condițiile în care acest partid a deținut controlul total asupra acestei regii în ultimii 10 ani înainte de mandatul meu, timp în care au asistat pasivi, sau poate chiar activi, la degradarea sistemului de termoficare din București și la acumularea datoriilor istorice către ELCEN”, a declarat Gabriela Firea.

Aproape că nu există zi fără probleme la RADET
Aproape că nu există zi fără probleme la RADET

Gabriela Firea recunoaște că sunt probleme la RADET, dar pasează vina la PNL

„Știm cu toții că sunt probleme în rețea, dar cred că oricine înțelege că nu aveam cum să fi rezolvat în doi ani ceea ce nu s-a făcut de la Revoluție încoace. Încă din primele luni de mandat am luat decizia de a unifica producția și distribuția energiei termice în București. În multe alte orașe din țară centralele au fost preluate gratuit de către administrația publică locală, iar noi nu reușim, iată, să le preluăm nici cu bani, deși am făcut toate diligențele necesare de 2 ani”, a mai spus primarul general al Capitalei.

Primăria Municipiului București anunță că investește constant în sistemul de termoficare al orașului, cu toate acestea locuitorii Capitalei stau uneori zile întregi în frig și fără apă caldă din cauza problemelor din rețeaua RADET. „Totodată, actuală administrație publică a Municipiului București este pregătită pentru modernizarea și reabilitarea Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică – SACET”, susține Primăria Capitalei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×