Pagube uriașe la RADET! Câți bani pierde compania zilnic

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
10/01/2019, 14:03
Pagube uriașe la RADET! Câți bani pierde compania zilnic
Pierderi uriașe la RADET!

Regia Automată de Distribuție a Energiei Termice (RADET)pierde sume imense zi de zi! Compania se pare că pierde, din păcate, 2.000 de tone de apă caldă pe oră, iar suma care este risipită zilnic este colosală. „Azi s-a ajuns la 2.000 de tone pe oră, pierderi!

Fără investiţii reţeaua RADET a ajuns un aşa ciur încât, ca să ajungă căldura în case, trebuie crescută presiunea. Iar când creşte presiunea apar alte şi alte avarii. E un cerc vicios”, a specificat Ciprian Cucu, consilier genral PNL.

RADET, pierderi zilnice uriașe de bani! Risipă de 2.000 de tone de apă

RADET Bcucurești pierde zilnic 2.000 de tone de apă caldă pe oră, conform informațiilor publicate pe un site de socializare al consilierului liberal Ciprian Cucu. „Este vorba de 2.000 de tone de apă pe oră care se pierd. Deci sunt pompaţi suplimentar în reţea pentru a menţine presiunea. 2.000 de tone care pierd 75 de grade, pierd de fapt 150 de GCal pe oră. Asta înseamnă 33.000 de lei pe oră la preţul de 220 de lei GCal, ceea ce conduce la 800.000 de lei pe zi. Pierderile sunt în preţul GCal.

Pagube uriașe, zilnice, la RADET
Pagube uriașe, zilnice, la RADET! 2.000 de tone de apă se pierd

Sunt plătite de noi toţi, pe de o parte la casierie, iar jumătatea cealaltă, că ştiţi foarte bine că GCal în Bucureşti este subvenţionată, este plătită tot de noi, prin subvenţia acordată de Primăria Capitalei”, a subliniat sursa citată. Ionuț Purică, specialist în energie al Academiei Române atarge atenția asupra situației critice a RADET. „Controlat reţeaua, luat măsuri din timp acolo unde există probabilitate şi risc de accidente majore, făcute eventual nişte bypass-uri de siguranţă.”  Ionuț Purică, președintele Ligii Asociaților de Proprietari, spue că ar trebui ca măsurile să fie luate din timp. „Sunt o serie de măsuri, numai că ele trebuie făcute într-un context coerent, cu un plan bine pus la punct, cu investiţii”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×