Gabriela Firea va interzice vânzarea mărțișoarelor în București! Locurile unde nu se comercializează

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/01/2019, 12:21
Gabriela Firea va interzice vânzarea mărțișoarelor în București! Locurile unde nu se comercializează
Gabriela Firea interzice vânzarea mărțișoarelor în unele zone din Capitală!

Gabriela Firea va interzice în unele locuri vânzarea mărțișoarelor. Cei care aveau de gând să țină tarabe cu cadouri simbolice pentru 1 și 8 martie, trebuie să-și ia gândul de la anumite zone și locuri. Primăria Municipiului București a luat o decizie cu privire la vânzarea de mărțișoare care produce aglomerație în anumite părți ale Capitalei.

Conform Primăriei Capitalei, comercianții de mărțișoare mai au la dispoziție 15 zone pentru a-și desfășura activitatea vânzării produselor pentru 1 și 8 marti 2019. „Astfel, autoritatea locală a pus la dispoziţia comercianţilor alte 15 zone unde îşi vor putea desfăşura această activitate”, spun reprezentanții Primăriei Muniicipiului București.

Gabriela Firea interzice comercializarea mărțișoarelor în unele zone din Capitală!

Primarul general al Bucureștiului a anunțat că, începând cu 2019, vânzarea de mărțișoare în jurul stațiilor de metrou: Piața Unirii, Universitate și Piața Romană va fi strict interzisă. Decizia aceasta a venit ca urmare a aglomerației create. Vânzătorii se pot instala cu tarabele în: Metrou Aurel Vlaicu; Bulevardul Chișinău-Șoseaua Pantelimon; Piața Delfinului; Strada D-na Ghica; Șoseaua Mihai Bravu; Șoseaua Iancului – Intermacedonia; Bulevardul Chișinău -Basarbia; Metrou Iancului; Bulevardul Carol – Calea Moșilor; Bulebardul Basarabia – Metrou Republica; Strada Liviu Rebreanu – Metrou Titan; Liceu Bolintineanu; Calea Rahovei intersecție cu Strada Sebastian; Șoseaua Alexandriei și Strada Mărgeanului.

Gabrielea Firea interzice o
Gabrielea Firea interzice o „tradiție” de zeci de ani în București. Unde pot vinde comercianții de mărțișoare?

„Având în vedere că zonele la care faceţi referire (Piaţa Romană, Unirii şi Universitate – n.r.) sunt zone centrale şi reprezintă cele mai tranzitate artere ale Capitalei României, şi pentru că desfăşurarea acestui tip de comerţ necesită o reglementare clară care să ducă la îmbunătăţirea atât a aspectului stradal cât şi a circulaţiei pietonale, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Străzilor, a stabilit că acest tip de comerţ să se desfăşoare în cadru organizat, în spaţii adecvate, aşa cum se întâmplă în toate marile capitale europene”, potrivit răspunsului Primăriei Capitalei, la solicitarea MEDIAFAX.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×